Teritoriju pārvaldība

Grozījumi aitu un kazu brucelozes profilakses un apkarošanas kārtībā

Ilze Vabole, AgroPols
02.02.2016

Lai samazinātu dzīvnieku īpašnieku administratīvos izdevumus un ļautu ietaupīt finanšu līdzekļus par kontroles parauga noņemšanu un laboratorisko izmeklēšanu, valdība otrdien, 2.februārī, grozīja 2011.gada 20.decembra Ministru kabineta noteikumus Nr.988 "Kārtība, kādā veic brucelozes profilakses un apkarošanas pasākumus aitām un kazām", informēja Zemkopības ministrijas (ZM) sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Jaunie ZM izstrādātie noteikumu grozījumi noteiks, ka brucelozes un Maedi-Visna laboratoriskos izmeklējumus veiks vienlaikus tiem aitu sugas dzīvniekiem, kuri atrodas novietnēs, kurām ir piešķirts no Maedi-Visna oficiāli brīva novietnes statuss.

Tāpat noteikumu grozījumos ir papildināts un precizēts regulējums tiem gadījumiem, kad Pārtikas un veterinārais dienests drīkst atcelt piešķirto no brucelozes brīvas vai no brucelozes oficiālas brīvas novietnes statusu.

Noteikumu grozījumos veikti arī redakcionāli precizējumi.

Noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 2011.gada 20.decembra noteikumos Nr.988 "Kārtība, kādā veic brucelozes profilakses un apkarošanas pasākumus aitām un kazām"" stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

AgroPols

x

Paroles atgadināšana