Teritoriju pārvaldība

Apstiprināti grozījumi Pārtikas uzņēmumu atzīšanas un reģistrācijas kārtībā

Ilze Vabole, AgroPols
10.02.2016

Valdība otrdien, 9.februārī, apstiprināja grozījumus Ministru kabineta 2010.gada 2.februāra noteikumos Nr.104 „Pārtikas uzņēmumu atzīšanas un reģistrācijas kārtība”, informēja Zemkopības ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte. Grozījumi paredz, ka svaigpiena, zivju un olu ražošanas uzņēmumi, kuri jau ir reģistrēti Lauksaimniecības datu centra (LDC) datubāzē kā lauksaimniecības dzīvnieku novietnes vai audzētavas, būs uzskatāmi kā reģistrēti arī Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) datubāzē kā pārtikas uzņēmumi.

Pēc piena kvotu atcelšanas 2015.gada 31.martā piena kvotu īpašnieki, kas ražo svaigpienu realizācijai vai iegūst svaigpienu savā saimniecībā produktu realizācijai, ir reģistrēti LDC datubāzē izveidotajā dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktu primārās ražošanas reģistrā.

Grozījumi noteic, ka LDC datubāzē esošie svaigpiena ražotāji, par kuriem 2015.gadā būs sniegtas ziņas par pārdoto svaigpienu, un tie zivju un olu ražotāji, kuri būs reģistrēti līdz 2016.gada 15.februārim, tiks iekļauti dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktu primārās ražošanas uzņēmumu reģistrā, ko administrē PVD, bez papildu darbībām no uzņēmumu puses.

Savukārt pārtikas uzņēmumiem, kas svaigpiena, zivju un olu ražošanu būs sākuši līdz 2016.gada 15.februārim, bet nebūs reģistrēti PVD kā primāro produktu ražotāji, reģistrācijai nepieciešamie dokumenti pašiem būs PVD jāiesniedz līdz 2016.gada 15.augustam.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana