Teritoriju pārvaldība

Grozīta sertifikāta pagarināšanas kārtība veterināro zāļu izplatīšanai

Rūta Rudzīte, LR Zemkopības ministrija (ZM)
10.02.2016

Valdība otrdien, 9.februārī, pieņēma grozījumu Ministru kabineta 2013.gada 9.jūlija noteikumos Nr.387 „Kārtība, kādā izsniedz un anulē sertifikātu veterināro zāļu izplatīšanai, pagarina tā derīguma termiņu un reģistrē sertificēto personu”. Grozījums noteic, ka personām, kuras sertifikātu saņēmušas līdz 2013. gada 16. jūlijam, to pagarinās bez kvalifikācijas pārbaudes, ja persona būs apmeklējusi vismaz divus atbilstošus kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumus.

Spēkā esošie Ministru kabineta noteikumi Nr.387 noteic obligātu prasību personām, kurām izsniegts sertifikāts veterināro zāļu izplatīšanai, paaugstināt kvalifikāciju katru gadu, apmeklējot kvalifikācijas paaugstināšanas kursus noteiktās jomās. Jāuzsver, ka kvalifikācijas paaugstināšanas mērķis ir garantēt, ka persona, kas izplata veterinārās zāles, ir informēta par jaunākajām izmaiņām normatīvajos aktos veterināro zāļu jomā, kā arī aktualitātēm, piemēram, veterināro zāļu blakusparādību uzraudzībā, antimikrobiālās rezistences ierobežošanā u.c. Tādēļ gadskārtēja kvalifikācijas paaugstināšana ir ļoti svarīga.

Grozījums skar privātpersonas, kas ir saņēmušas sertifikātu veterināro zāļu izplatīšanai no 2011.gada 8.oktobra līdz 2013.gada 16.jūlijam.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana