Teritoriju pārvaldība

Uz atbalstu varēs pieteikties arī piekrastes zvejnieku biedrības

Rūta Rudzīte, LR Zemkopības ministrija (ZM)
01.03.2016

Lai paplašinātu pretendentu loku un radītu iespējas molu pārbūvei un atjaunošanai ostās, valdība otrdien, 1.martā, apstiprināja grozījumus atbalsta piešķiršanas kārtībā pasākumā "Zvejas ostas un izkraušanas vietas".

Grozījumi paredz, ka turpmāk biedrības, kas pārstāv piekrastes zvejniekus un vēlas īstenot projektus piekrastes zvejnieku vajadzībām, pasākumā varēs saņemt paaugstinātu atbalsta intensitāti - 80 procentus.

Noteikumos iekļauta jauna attiecināmo izmaksu kategorija - molu pārbūves un atjaunošanas izmaksas, ko daļēji var segt no Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) līdzekļiem.

Ir papildināts nosacījums par pamatlīdzekļu aizvietošanu - aizvietot varēs arī par 10 gadiem jaunākus pamatlīdzekļus, ja būs nodrošināta to uzglabāšana noteikto laika posmu.

Projektu pieteikumu vērtētājiem ne vienmēr ir pieejama informācija par biedrības biedru darbības jomu. Tas neļauj pārliecināties, vai noteikts biedrības biedru skaits nodarbojas ar komercdarbību zvejniecībā. Tādēļ biedrībām, pretendējot uz EJZF atbalstu, turpmāk būs jāiesniedz Lauku atbalsta dienestā arī savu biedru saraksts, norādot katra biedra darbības jomu.

Noteikumos veikti arī vairāki redakcionāli precizējumi.

Noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 2015.gada 9.jūnija noteikumos Nr.290 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumā "Zvejas ostas un izkraušanas vietas""" stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana