Teritoriju pārvaldība

Paredzēts atbalsts zvejas flotes modernizācijai

Ilze Vabole, AgroPols
01.03.2016

Lai atjaunotu zvejas floti un pilnveidotu zvejnieku darba, drošības, veselības un higiēnas aprīkojumu uz klāja, kā arī uzlabotu zvejas rīkus, valdība otrdien, 1.martā, apstiprināja atbalsta piešķiršanas kārtību pasākumā "Zvejas flotes modernizācija", informēja Zemkopības ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Pasākumā atbalstu varēs saņemt zvejas kuģa īpašnieks, kuram ir noslēgts rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgums ar zvejas tiesību iznomātāju un ir spēkā esoša licence komercdarbībai zvejniecībā, un ar kura kuģi divu kalendāro gadu laikā pirms projekta iesnieguma iesniegšanas dienas vismaz 60 dienas ir notikušas zvejas darbības Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastē, aiz piekrastes ūdeņiem vai tāljūras zvejā.

Atbalstu varēs izlietot, ieviešot papildu darba, drošības, veselības un higiēnas aprīkojumu – virs ES un Latvijas normatīvajos aktos paredzētajām prasībām.

Savukārt zvejas rīki iegādājami tādi, kas uzlabo selektivitāti, pasargā zvejas rīkus un nozveju no aizsargājamiem zīdītājiem un putniem vai mazina nevēlamo nozveju.

Noteikumu projekts nosaka atbalsta pretendentus, atbalsta saņemšanas nosacījumus, attiecināmās un neattiecināmās izmaksas, pieteikšanās kārtību un iesniedzamos dokumentus, kā arī atbalsta apmēru.

Noteikumi "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumā "Zvejas flotes modernizācija"" stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā ”Latvijas Vēstnesis”.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana