Teritoriju pārvaldība

Apstiprināti grozījumi atbalstam investīciju veicināšanai lauksaimniecībā 2016.gadā

Ilze Vabole, AgroPols
22.03.2016

Lai lauksaimniecības zinātnes pētījumiem un primāro lauksaimniecības produktu ražotājiem, kooperatīvajām sabiedrībām un lauksaimniecības un zvejniecības komersantiem nodrošinātu atbalstu kredītprocentu daļējai dzēšanai arī 2016. gadā, valdība otrdien, 22.martā, apstiprināja grozījumus noteikumos par Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu investīcijām lauksaimniecībā, precizējot finansējumu, atbalsta periodu un pieteikšanās termiņu (pieteikumu iesniegšana no 1.oktobra līdz 20.oktobrim), informēja Zemkopības ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Precizēti ar atbalsta administrēšanu saistītie nosacījumi, kā arī atsevišķas prasības atbalsta pretendentiem un atbalstāmajām pozīcijām.

Ņemot vērā, ka atbalsts tiek paredzēts arī lielajiem uzņēmumiem, tiem būs jāiesniedz arī tā dēvētais hipotētiskais scenārijs – jāpamato atbalsta stimulējošā ietekme.

Noteikumi ”Grozījumi Ministru kabineta 2015.gada 3.februāra noteikumos Nr.59 ”Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība investīciju veicināšanai lauksaimniecībā””stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”. 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana