Teritoriju pārvaldība

Izmaiņas noteikumos par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos

Rūta Rudzīte, LR Zemkopības ministrija (ZM)
22.03.2016

Otrdien, 22.martā, valdība apstiprināja grozījumus noteikumos par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos, kas paredz virkni izmaiņu pašreizējā regulējumā, kā arī noteikumi precizēti atbilstoši Zvejniecības likuma jaunākajām normām. 

Grozījumi noteic, ka zvejniekiem zvejas atļaujā (licencē) turpmāk būs norādīts ne tikai zvejas rīku skaita limits, bet arī zvejas limits, kā arī atsevišķu zivju sugu nozvejas apjoma limits, ja attiecīgajos ūdeņos tāds ir noteikts. Turklāt zvejas žurnālu iesniegšanas laiks ir pagarināts, nosakot žurnālu par iepriekšējo mēnesi iesniegšanas termiņu līdz 15. datumam (iepriekš - 10. datums).

Pēc makšķernieku nevalstisko organizāciju ierosinājuma un ar Latvijas iekšējo un jūras piekrastes ūdeņu resursu ilgtspējīgas izmantošanas un pārvaldības konsultatīvās padomes atbalstu iekšējo ūdeņu pašpatēriņu zvejnieku zivju ieguves ierobežojumi (par vienu reizi) un nosacījumi pielīdzināti makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību normām.

Līnim samazināts zvejā lomā paturēt atļautais minimālais garums no 30 uz 25 centimetriem. Arī zvejniekam lomā paturēt atļauto citu zivju minimālais garums atsevišķām zivju sugām (zušiem, salatēm un vēdzelēm), kā arī ierobežojumi un pienākumi zivju ieguvē savam patēriņam ir saskaņoti ar Ministru kabineta 2015.gada 22.decembra noteikumos Nr.800 “Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi” noteikto. Tāpat iekšējo ūdeņu zvejnieki, kas zvejos pašpatēriņam, turpmāk katrā zvejas rīka pārbaudes reizē drīkstēs paturēt tādu pašu atļauto loma lielumu (zivju skaitu vai svaru), kā tas ir noteikts makšķerniekiem.

Noteikumi“Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 2.maija noteikumos Nr.295 “Noteikumi par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos ””stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā„Latvijas Vēstnesis”.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana