Teritoriju pārvaldība

Precizē kvalifikācijas paaugstināšanas prasības lauksaimniecības dzīvnieku ciltsdarba jomā

Viktorija Kalniņa, LR Zemkopības ministrija (ZM)
13.04.2016

Otrdien, 12.aprīlī, valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus noteikumos par sertifikāta un apliecības izsniegšanu fiziskām personām, kas veic lauksaimniecības dzīvnieku vērtēšanu, pārraudzību, mākslīgo apsēklošanu, olšūnu un embriju transplantāciju. Grozījumi noteikumos sagatavoti, lai precizētu noteikto kvalifikācijas paaugstināšanas kārtību fiziskai personai, kas ir saņēmusi sertifikātu vai apliecību lauksaimniecības dzīvnieku ciltsdarba jomā.

Noteikumos precizēti nosacījumi par fizisko personu, kas ir saņēmusi sertifikātu un piecu gadu laikā nav paaugstinājusi kvalifikāciju attiecīgajā darbības jomā. Izmaiņas paredz, ka šai fiziskai personai papildus kvalifikācijas paaugstināšanai, atkārtoti jākārto pārbaudes tests. Jaunie nosacījumi nodrošinās, ka fiziskā persona savlaicīgi apgūst aktuālāko informāciju lauksaimniecības dzīvnieku vērtēšanā, pārraudzībā, mākslīgajā apsēklošanā un olšūnu un embriju transplantācijā, kā rezultātā tiks nodrošināta vienota datu ieguve un iegūto datu ticamība.

Izmaiņas noteikumos arī paredz, ka turpmāk informāciju, kas saistīta ar fizisko personu apmācību, sertifikāta un apliecības izsniegšanu, būs iespēja iesniegt, izmantojot Lauksaimniecības datu centra (LDC) elektroniskās paziņošanas sistēmu. Noteikts, ka izglītības iestādei un šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzētāju organizācijai būs nodrošināta pieeja LDC reģistram.

Plānots, ka izmaiņas noteikumos stāsies spēkā ar 2016. gada 1.oktobri pēc to publicēšanas oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" interneta vietnē www.vestnesis.lv . Plašāka informācija par grozījumiem Ministru kabineta (MK) 2011. gada 12.jūlija noteikumos Nr. 566 "Kārtība, kādā apmāca fiziskās personas, kas veic lauksaimniecības dzīvnieku vērtēšanu, pārraudzību, mākslīgo apsēklošanu, olšūnu un embriju transplantāciju, un kārtība, kādā šīm personām izsniedz un anulē sertifikātus un apliecības" pieejama MK interneta vietnē.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana