Teritoriju pārvaldība

Precizēti nosacījumi šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa iegūšanai

Rūta Rudzīte, LR Zemkopības ministrija (ZM)
17.05.2016

Lai piemērotu vienādus saimniecību vērtēšanas kritērijus, ja saimniecības pretendē uz šķirnes saimniecības statusu, un nodrošinātu vienotas informācijas saņemšanu, valdība otrdien, 17.maijā, atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus noteikumos par šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzēšanas saimniecības atbilstības kritērijiem un šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa piešķiršanas un anulēšanas kārtību.

Grozījumi noteic, ka saimniecībai, pretendējot uz šķirnes saimniecības statusu, ir jābūt pietiekamam skaitam šķirnes dzīvnieku, lai nodrošinātu attiecīgās šķirnes dzīvnieku selekcionēšanu un pavairošanu.

Ir precizēts nosacījums par vaislinieku pārbaudi šķirnes saimniecībās. Vaislinieku pārbaudi turpmāk veiks tās šķirnes saimniecības, kurām saskaņā ar šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzētāju organizācijas izstrādāto ciltsdarba programmu un saimniecības izkopšanas plānu šī prasība būs noteikta.

Lai par visām saimniecībām LDC saņemtu vienādu informāciju, noteikumos precizēts, kāda informācija par šķirnes saimniecībām turpmāk šķirnes saimniecības pārstāvošām organizācijām LDC būs jāiesniedz. LDC saņemto informāciju ievietos savā tīmekļa vietnē un regulāri to aktualizēs.

Ministru kabineta noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 2011.gada 14.jūnija noteikumos Nr.447 "Noteikumi par šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzēšanas saimniecības atbilstības kritērijiem un šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa piešķiršanas un anulēšanas kārtību"" stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis".

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana