Teritoriju pārvaldība

Līdz 2021.gada 31.decembrim pagarināts termiņš dokumentācijas sakārtošanai būvēm, kurās darbojas veterinārmedicīnas prakses iestādes

Ilze Vabole, AgroPols
24.08.2016

Lai pilnveidotu veterinārmedicīniskās prakses iestāžu reģistrācijas un reģistrācijas anulēšanas kārtību, Zemkopības ministrija (ZM) veikusi grozījumus noteikumos, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte. Tos otrdien, 23.augustā, valdība pieņēma. 

Tā kā Latvijas valstī nav vienotas informācijas sistēmas, kurā pieejama informācija par būvju un telpu grupu nodošanu ekspluatācijā, kā arī ne visās būvvaldēs minētā informācija ir pieejama, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), sazinoties ar pašvaldībām, nav varējis iegūt informāciju par daudzu būvju vai telpu grupu, kurās atrodas veterinārmedicīniskās prakses iestādes, nodošanu ekspluatācijā. 

Valsts zemes dienests gada laikā plāno būves vai telpu grupas pieņemšanas ekspluatācijā aktus reģistrēt Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā. Līdz ar to ir veikti grozījumi noteikumos par veterinārmedicīniskās prakses iestāžu un veterinārmedicīniskā pakalpojuma sniedzēju reģistrācijas un reģistrācijas anulēšanas kārtību, paredzot, ka informāciju par būvju nodošanu ekspluatācijā PVD pārbaudīs tikai tad, kad Valsts zemes dienests būs pilnveidojis Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmu. 

Ņemot vērā, ka veterinārmedicīniskās prakses iestādes darbojas būvēs vai telpu grupās, kuru īpašnieki vairumā gadījumu nav veterinārās uzraudzības objekti, un šo īpašnieku dati PVD nav pieejami, PVD nav iespēju ietekmēt būvju vai telpu grupu īpašnieku rīcību būves sakārtošanā atbilstoši būvniecību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem. Tādēļ ir pagarināts termiņš neatbilstību sakārtošanai līdz 2021.gada 31.decembrim, lai veterinārmedicīnisko prakses iestāžu īpašniekiem būtu papildu laiks vienošanās panākšanai ar būvju vai telpu grupu īpašniekiem par dokumentācijas sakārtošanu atbilstoši būvniecības normatīvajiem aktiem un nepieciešamības gadījumā varētu veikt pārbūvi, vides pieejamības nodrošināšanai. 

Ministru kabineta noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 2013.gada 10.septembra noteikumos Nr.768 "Prasības veterinārmedicīniskās prakses iestādēm un veterinārmedicīniskā pakalpojuma sniedzējiem, to reģistrācijas un reģistrācijas anulēšanas kārtība"" stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”. 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana