Teritoriju pārvaldība

Nosaukumam jāataino ābolu un bumbieru sulas samērs sidrā

Rūta Rudzīte, LR Zemkopības ministrija (ZM)
20.09.2016

Lai patērētājiem nodrošinātu precīzu, skaidru un nemaldinošu informāciju par ābolu un bumbieru sidra sastāvu, valdība otrdien, 20.septembrī, apstiprināja grozījumus sidra obligātajās nekaitīguma, kvalitātes un papildu marķējuma prasībās. 

Ābolu un bumbieru sidru, kas ražots vai laists apgrozībā kādā ES dalībvalstī, Turcijā vai Eiropas Ekonomiskās zonas valstī, Latvijā var piedāvāt tirdzniecībā ar nosaukumu "ābolu sidrs", ja produkts ražots tikai no ābolu sulas, un nosaukumu "bumbieru sidrs",- ja tas ražots tikai no bumbieru sulas. 

Ābolu un bumbieru sidra nosaukumam jāataino ābolu un bumbieru sulas samērs. Ja produkta sastāvā ābolu sulas ir vairāk nekā bumbieru sulas, tad lieto nosaukumu “ābolu-bumbieru sidrs”. Ja produkta sastāvā bumbieru sulas ir vairāk nekā ābolu sulas, tad lieto nosaukumu “bumbieru-ābolu sidrs”. 

Noteikumi precizē prasības marķējumam un ir saistīti ar etiķetes maiņu, tādēļ šo prasību ieviešanai noteikts pārejas periods līdz 2017.gada 1.oktobrim.

Noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 2015.gada 8.decembra noteikumos Nr.694 "Ābolu un bumbieru sidra obligātās nekaitīguma, kvalitātes un papildu marķējuma prasības""stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana