Teritoriju pārvaldība

Būs vienoti nosacījumi visām „Attīstības finanšu institūcija „Altum”” izsniegtajām kredīta garantijām

Rūta Rudzīte, LR Zemkopības ministrija (ZM)
27.09.2016

Lai visas finanšu iestādes, ka apvienojušās akciju sabiedrībā „Attīstības finanšu institūcija „Altum”” ("Latvijas attīstības finanšu institūcija Altum", "Latvijas Garantiju aģentūra" un "Lauku attīstības fonds"), kredīta ņēmējiem nodrošinātu ātrāku finansējuma pieejamību projekta īstenošanai, valdība otrdien, 27.septembrī, apstiprināja grozījumus Lauksaimniecības un lauku attīstības kredītu garantēšanas programmas kārtībā. 

Noteikumi nosaka akciju sabiedrībai „Attīstības finanšu institūcija „Altum”” jaunu sadarbības līgumu noslēgšanu ar komercbankām un krājaizdevu sabiedrībām. Jaunie sadarbības līgumi ļaus kredītiestādēm ievērot vienotu kārtību un nodrošināt operatīvāku garantiju izsniegšanu visām akciju sabiedrības „Attīstības finanšu institūcija „Altum”” izsniegtajām kredīta garantijām. Tādējādi tiks veicināta finansējuma pieejamība projekta īstenošanai un vienotu principu piemērošana garantiju uzraudzībai, kompensāciju izmaksai un saskaņotām darbībām, projekta realizācijā sadarbojoties ar kredītiestādēm. 

Noteikumos veikti arī redakcionāli precizējumi, lai nodrošinātu paātrinātu garantiju izsniegšanas laiku saimnieciskās darbības veicējiem lauksaimniecībā, lauksaimniecības produktu pārstrādē, lauku teritorijās, zivsaimniecībā un mežsaimniecībā.

Noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 2015.gada 14.aprīļa noteikumos Nr.192 "Lauksaimniecības un lauku attīstības kredītu garantēšanas programmas noteikumi"" stāsies spēkā 2016.gada 1.oktobrī. 

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana