Teritoriju pārvaldība

Programmā "Skolas auglis" varēs piedalīties arī ar nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas produktiem

Rūta Rudzīte, LR Zemkopības ministrija (ZM)
12.10.2016

Valdība otrdien, 11.oktobrī, papildināja un precizēja kārtību, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu augļu un dārzeņu piegādei skolēniem vispārējās izglītības iestādēs. 

Turpmāk programmā varēs skolēniem izdalīt ne tikai augļus un dārzeņus, kas audzēti, ievērojot integrētās augu aizsardzības vispārīgos principus vai audzēti saskaņā ar normatīvajiem aktiem par bioloģisko lauksaimniecību, bet arī tādus produktus, kas audzēti atbilstoši nacionālās pārtikas kvalitātes (NPK) shēmas prasībām.

Lai saņemtu atbalstu, atbalsta pretendentam, kas nodrošina augļu un dārzeņu piegādāšanu vai izplatīšanu skolēniem, papildus atbalsta iesniegumam būs jāiesniedz arī izglītības iestādei piegādāto produktu pavaddokumentu atvasinājumi, kas ir sagatavoti atbilstoši normatīvajiem aktiem par dokumentu izstrādi un noformēšanu. Lai nodrošinātu precīzu uzskaiti un atbilstošu atbalsta izmaksu, ir precizēta pavaddokumentā norādāmā informācija.

Programmas nosacījumi paredz izglītojošus pasākumus skolēniem par augļu un dārzeņu veselīgo ietekmi uz veselību. Par skolēnu izglītošanu ir atbildīga skola. Taču, lai skola varētu īstenot izglītošanas pasākumus, noteikumi ir papildināti ar nosacījumiem, piemēram, attiecīgu metodisko un izdales materiālu skolēniem izstrādei. 

Noteikumi „Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 8. septembra noteikumos Nr. 519 „Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu augļu un dārzeņu piegādei skolēniem vispārējās izglītības iestādēs”” stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”

Augļu un dārzeņu produktu izdales periods 2016./2017. mācību gadā ir no 2016. gada 1. novembra līdz 2017. gada 17. februārim.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana