Teritoriju pārvaldība

Papildināts VAAD maksas pakalpojumu cenrādis

Rūta Rudzīte, LR Zemkopības ministrija (ZM)
09.11.2016

Lai jaunajai pārbaužu kārtībai kartupeļu sēklaudzēšanā un sēklas kartupeļu tirdzniecībā, ko veic Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD), atbilstu arī cenrādis, valdība otrdien, 8.novembrī, atbalstīja izmaiņas VAAD maksas pakalpojumu cenrādī. 

Grozījumi precizē izcenojumu par sešu nekarantīnas vīrusu analīzēm, ietverot samaksu par paraugu ņemšanu un viroīda noteikšanu, kas jānosaka pirmsbāzes sēklas kategorijām. 

Cenrādis papildināts ar jaunu izcenojumu par divu nekarantīnas vīrusu analīzēm, ietverot samaksu par paraugu ņemšanu un viroīda noteikšanu, kas jānosaka bāzes sēklas kategorijām. 

Noteikumos precizēts, ar kādām metodēm tiek analizēti paraugi, lai noteiktu sēnes un nematodes.

Ir arī precizēti izcenojumi par kartupeļu paraugu analizēšanu sešu vai viena nekarantīnas vīrusa noteikšanai kartupeļu bumbuļu paraugā un mēģeņaugiem. 

Vislielāko izcenojuma daļu veido reaģenti un laboratorijas materiāli, kuru cenas salīdzinājumā ar spēkā esošā izcenojuma aprēķinu (kas nav mainīts no 2012.gada), ir vairākkārt cēlušās.

Noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 2012.gada 10.jūlija noteikumos Nr.493 "Valsts augu aizsardzības dienesta maksas pakalpojumu cenrādis"" stāsies spēkā nākamajā dienā pēc publikācijas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana