Dokumentu hronika

1. martā stāsies spēkā noteikumi par trakumsērgas profilaksi un apkarošanu


24.02.2010

Valdībā vakar (23. februārī) apstiprināti Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātie Ministru kabineta (MK) noteikumi „Trakumsērgas profilakses un apkarošanas kārtība”.
Jaunā kārtība nosaka prasības, kā jārīkojas dzīvnieka īpašniekam vai turētājam, ja rodas aizdomas par dzīvnieka saslimšanu vai inficēšanos ar trakumsērgu.
Ja radušās aizdomas par dzīvnieka saslimšanu vai inficēšanos ar trakumsērgu, laboratoriskos izmeklējumus trakumsērgas diagnozes noteikšanai veic valsts zinātniskais institūts "Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts „BIOR”".
Tāpat noteikumos definēti termini „aizdomas par inficēšanos ar trakumsērgu” un „aizdomas par saslimšanu ar trakumsērgu”.

Noteikumi stāsies spēkā šā gada 1. martā un to izpildi uzraudzīs un kontrolēs Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

Līdz šim trakumsērgas profilakses un apkarošanas kārtību noteica MK 2006. gada 18. aprīļa noteikumi Nr. 298 „Kārtība, kādā veic to infekcijas slimību profilaksi un apkarošanu, ar kurām slimo gan dzīvnieki, gan cilvēki”.
Tādēļ vakar MK sēdē tika apstiprināts arī noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 18.aprīļa noteikumos Nr.298 "Kārtība, kādā veic to infekcijas slimību profilaksi un apkarošanu, ar kurām slimo gan dzīvnieki, gan cilvēki"", lai svītrotu  punktus, kas nosaka trakumsērgas profilakses un apkarošanas kārtību.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana