Laidiens no arhīva:

AgroPols

Izstrādāta atbalsta saņemšanas kārtība skolas augļu un dārzeņu programmai

Ilze Vabole, AgroPols
30.04.2010

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu augļu un dārzeņu piegādāšanai izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs”, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Antra Elste. Noteikumu projekts tika prezentēts valsts sekretāru sanāksmē 29. aprīlī.

Noteikumu projekts nosaka kārtību, kādā piešķirs, administrēs un uzraudzīs valsts un Eiropas Savienības (ES) atbalstu augļu un dārzeņu piegādāšanai vispārējo izglītības iestāžu 1.–6. klases skolēniem. Atbalsta administrēšanu un uzraudzību īstenos Lauku atbalsta dienests (LAD).

Atbalstu piešķirs produktu ražotājiem par svaigiem augļiem (āboliem, bumbieriem, lielogu dzērvenēm) un dārzeņiem (kāpostiem, kolrābjiem, burkāniem un kāļiem), ko izdalīs skolēniem programmas darbības laikā. Augļiem un dārzeņiem jābūt audzētiem saskaņā ar normatīvajiem aktiem par lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas, uzglabāšanas un marķēšanas prasībām un kontroles kārtību, kā arī jābūt transportētiem no to ražošanas vietas līdz izglītības iestādei ne vairāk kā 300 km rādiusā.

Maksimālā atbalsta likme bez pievienotās vērtības nodokļa vienas porcijas iegādes un piegādes izmaksu segšanai ir 0,14 lati.

Uz atbalstu varēs pieteikties produktu ražotāji (tostarp arī to kooperatīvās sabiedrības), kas reģistrējušies Pārtikas un veterinārajā dienestā, kā arī pašvaldības un izglītības iestādes. Tāpat pieteikties varēs arī saimnieciskās darbības veicēji, kas nodrošina skolas ēdināšanu.

Lai pieteiktu savu dalību programmā, izglītības iestādei katru gadu līdz 15. septembrim LAD reģionālajā nodaļā ir jāiesniedz iesniegums, kurš ir atrodams šā noteikumu projekta pielikumā.
Savukārt atbalsta pretendents jeb uzņēmums, kurš vēlas apgādāt skolas ar augļiem un dārzeņiem, katru gadu līdz 15. decembrim iesniedz LAD informāciju par produktu klāstu un to izglītības iestāžu nosaukumiem un adresēm, uz kurām tas piegādās produktus atbalsta periodā.

Noteikumu projekts paredz, ka porcijas svars nedrīkst būt mazāks par 100 gramiem, kā arī produkti ir jāpiedāvā sagriezti, kā arī apstrādāti un iepakoti atbilstoši ES prasībām. Svaigus ābolus vai bumbierus varēs piedāvāt nesagrieztus un neiesaiņotus.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas Ministru kabinetā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Ar noteikumu projektu var iepazīties Ministru kabineta mājas lapā šajā saitē:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40174900

AgroPols

x

Paroles atgadināšana