Citi raksta

Vidzemē viltus graudu pircēji no zemnieces izkrāpj 32 tonnas graudu

Elīna Kunga, Nac.ag. LETA
05.11.2013

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Limbažu iecirknī ar iesniegumu vērsusies zemniece, no kuras viltus pircēji izkrāpuši 32 tonnas graudu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma. Cietušajai nodarīts vairāk nekā 5000 latu zaudējums.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka sieviete ievietojusi laikrakstā sludinājumu ar informāciju, ka pārdod graudus. Uz sludinājumu atsaukusies persona, kas uzdevusies par firmas pārstāvi, ar viņu panākta mutiska vienošanās par graudu pārdošanu, pastāstīja Jukāma.

Norunātajā laikā saimniecībā ieradies sarunātais pircējs, īrētā automašīnā iekrāvis gandrīz 32 tonnas graudu un noslēdzis līgumu, ka naudas pārskaitījums uz norādīto kontu tiks veikts divu dienu laikā. Zemniece naudas pārskaitījumu nav saņēmusi, un tad arī atklājies, ka pircējs uz norādītajiem telefona numuriem nav sazvanāms un tuvākas ziņas par firmu, ar kuru noslēgts līgums, nav pieejamas.

Cietušajai radīti zaudējumi 5271 lata apmērā.

Pēc Jukāmas teiktā, policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177.panta 1.daļas par krāpšanu, līdz ar to policijā patlaban turpinās notikušā izmeklēšana.

Jukāma atzīmēja, ka šādiem gadījumiem ir tendence atkārtoties. Pirms šādu un līdzīgu darījumu slēgšanas noteikti ir jāpārbauda informācija par firmu un jāievāc ziņas par tās darbības jomām. Tāpat vēlams noskaidrot, kādas ir atsauksmes par līdzšinējo firmas darbu. Ieteikums izvairīties no pircēja piedāvājuma veikt pēcapmaksu, uzstājot uz vismaz daļēju summas pārskaitīšanu pirkuma izdarīšanas brīdī.

Policijai ir pamats uzskatīt, ka līdzīgi krāpnieciski darījumi veikti arī citur Latvijā.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana