Viedokļi

Ikars Keišs: Ja vēlies kaut kur nokļūt, galvenais ir sākt iet

Ikars Keišs, "Apsara" īpašnieks, Leta-Nozare
15.06.2010

Latviešiem vispār nav pozitīva tēla, izņemot Cepļa kungu, visi pārējie - lūzeri, cibiņi... Bēdu ieleja! Nekaunību vajag! Ceru, ka jaunā paaudze uzspļaus autoritātēm un domās paši.

Biznesā bez nekaunības vēl noder uzņēmība. Tu nevari iegūt to, ko baidies zaudēt. Uzņēmība un darīšana - turi acis vaļā, skaties uz lietām un analizē situāciju, nevis meklē internetā gatavu atbildi. Ja vēlies kaut kur nokļūt, galvenais ir sākt iet, un, koriģējot virzienu, nokļūsi uz pareizā ceļa.

Nepateikšu neko oriģinālu, bet pats galvenais iemesls, kāpēc mēs sēžam šajā peļķē, ir tāds, ka politiķiem bijušas savtīgas intereses, kā rezultātā netika piemērots nodoklis spekulācijām nekustamo īpašumu tirgū. Otrs faktors ir spēcīgais banku lobijs - bankas ienāca Latvijā ar vēlmi nopelnīt, saņemot paaugstinātu atdevi no kapitāla, bet riskus ar likumu uzkrāvušas kredītņēmējam. Patlaban visiem uzņēmējiem ir apgriezts finansējums, pārskatot kredīta atmaksāšanas noteikumus ik pa pusgadam. Tā rezultātā uzņēmējiem ir samazinājušies apgrozāmie līdzekļi, lai iepirktu preci un varētu ar to normāli strādāt. Tas ir tas, kas ir „iesitis pa ceļiem" lielākajai daļai uzņēmēju.

Visu interviju ar Ikaru Keišu lasiet biznesa portālā "Nozare.lv" sadaļā "Viedokļi, intervijas".

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana