Pieredze

Informācija par šā gada rezultātiem dabiski nārstojošo lašu un taimiņu aizsardzībā

Maruta Bukleviča, Valsts Vides dienests (VVD)
19.12.2016

Valsts vides dienests (VVD) infografiku ciklā, kas atspoguļo VVD darbu ūdens bioloģisko resursu aizsardzības kontrolē, izveidojis infografiku, kurā apkopoti VVD inspektoru darba rezultāti šī gada lašu un taimiņu nārsta laikā, kā arī sniegti būtiskākie fakti par Baltijas lasi.

No 1.oktobra līdz 15.novembrim, kad ir noteikts lašveidīgo zvejas liegums, notikuši 318 reidi, kuru laikā pārbaudīti 904 ūdens objekti. VVD inspektori ir izņēmuši 285 bezsaimnieka zvejas rīkus, bet konfiscēti tikuši 18 zvejas rīki. Šajā sezonā ir sastādīti 23 pārkāpumu protokoli un uzsākts viens kriminālprocess. Uzlikto soda naudu kopsumma veido 1 165,00 eiro.

VVD Zvejas kontroles departamenta Iekšējo ūdeņu kontroles daļas vadītājs Eduards Sproģis šo sezonu raksturo kā īpašu, jo, ilgstoša austrumu vēja ietekmē, kas lika ūdenim atkāpties jūras piekrastē, un mazā nokrišņu daudzuma dēļ, ūdens līmenis lašu nārsta laikā bija zemāks nekā iepriekšējos gados. Līdz ar to lašu upēs bija maz, bet mazajās upītēs to tikpat kā nebija. Lašu nārsta laiks ir "nobīdījies" un tikai novembra beigās - decembra sākumā bija vērojama lielāka lašu aktivitāte. Arī izņemto zvejas rīku skaits šajā sezonā ir krietni mazāks kā iepriekšējos gadus. Pēc VVD inspektoru teiktā: "Nebija zivju, tātad nebija arī maluzvejnieku".

Valsts Vides dienests (VVD)

x

Paroles atgadināšana