Zināšanas saimniekošanai

Lapu dārzeņu mikrobioloģiskais piesārņojums ir niecīgs

Mārīte Gailīte, AgroPols
24.03.2010

Nīderlandē Vageningenes universitātē veiktie pētījumi liecina, ka lapu dārzeņu iespēja inficēties ar E.coli, Salmonella vai Listeria nav sevišķi liela. Pētnieki ir izstrādājuši modeli, kas dod iespēju novērtēt potenciāla piesārņojuma risku visā produkta ķēdē no lauka līdz restorānam. Pētījuma rezultāti tika publicēti žurnālā „Journal of Food Protection”. Ja tiek ievēroti visi higiēnas pasākumi un nepārtraukta temperatūras ķēde, visā Nīderlandē (valstī ir 16,4 milj. iedzīvotāju) gadā laikā ar patogēno E.coli varētu inficēties 166 salātu ēdāji, 187 salātu cienītāji varētu inficēties ar salmonellu un tikai 0,3 – ar Listeria. Gaļas produkti šinī ziņā ir riskantāki, tā ik gadu 25 tūkst. holandiešu inficējas ar salmonellu no gaļas produktiem.

Avots: http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=56500

AgroPols

x

Paroles atgadināšana