Zināšanas saimniekošanai

Izstāde "Medības 2010"


15.04.2010, 12:00, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Rīgā

6. starptautiskā medību, inventāra un medību saimniecības izstāde "Medības 2010" piedāvās medību piederumus, ieročus, optiku, aprīkojumu medību saimniecībām un citas noderīgas lietas. Īstas medības nav iedomājamas bez neaizvietojamiem palīgiem un kompanjoniem - suņiem, tādēļ izstādē notiks medību suņu parāde, kurā varēs aplūkot 20 medību šķirnes suņus un uzzināt saistošu informāciju par tiem.

Nepieciešamais medniekiem un medībām

Izstāde "Medības 2010" ir lieliska vieta, kur mednieki var satikties, sagatavoties jaunajai medību sezonai, iepazīties ar jaunumiem medību aprīkojuma jomā, kā arī atjaunot medībām nepieciešamo aprīkojumu. Izstādē var vienuviet salīdzināt dažādus produktus, izmantot dalībnieku piedāvātās akcijas, kā arī savlaicīgi plānot savu medību kalendāru.

Dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Čehijas izstādē piedāvās medību inventāru un piederumus, medību optiku, ieroču kopšanas līdzekļus, mednieku nažus, šaušanas aprīkojumu, apģērbu, kažokus, apavus; nepieciešamos palīglīdzekļus individuālajām medībām (medību torņus, dzīvnieku smakas, baura taures, pīļu svilpes, putnu mānekļus) un citas noderīgas lietas. Izstādē būs arī medību saimniecību aprīkojums - meža dzīvnieku barība un barotavas, uztura bagātinātāji un minerālu komplekss, dzīvnieku monitoringa sistēmas un citas noderīgas lietas.

Medību suņu parāde

Sestdien, plkst. 13.00 Ķīpsalā notiks Latvijas Kinoloģiskās federācijas Latvijas Medību suņu kluba rīkotā medību suņu parāde, kurā interesenti varēs redzēt ap 20 medību suņu šķirņu - gan ļoti zināmas un populāras šķirnes, gan arī nepelnīti aizmirstas, piemēram, Ungāru vižlas un Latvijas nacionālo šķirni - Latvijas dzinējsuņus.

Kluba prezidente Sanita Vjatere sola skatītājiem interesantu pieredzi un skaistu medību suņu parādi, kurā varēs novērtēt medību suņu daudzveidību: "Medību šķirnes suns ir ne tikai uzticams ģimenes loceklis, bet arī neaizstājams palīgs un kompanjons medību gaitās".

Latvijas Medību suņu klubs apvieno medību šķirnes suņu audzētājus un turētājus, un pārstāv 17 medību suņu šķirnes. Kluba speciālisti veic suņu apmācību, sagatavošanu un starptautiski atzītu sertificēšanu gan individuālajām dzīvnieku un putnu medībām, gan arī medībām ar dzinējiem ("asinspēda", "pļavas un ūdens putns", "mežacūku aploks").

Medījumu gardumi īstiem gardēžiem

Medījumu gaļa allaž tiek novērtēta kā īstena delikatese, tāpēc izstādē lielu gardēžu atsaucību gūst medījumu degustācijas un medījumu gaļas tirdzniecība. Izstādē apmeklētāji varēs iegādāties dažādus Latvijas, Igaunijas un Lietuvas ražotāju medījumu gaļas izstrādājumus. Būs nopērkamas kūpinātas aļņa, mežacūkas, brieža gaļas desas, kā arī medījumu gaļas konservi.

Skatītāji savas šaušanas prasmes varēs izmēģināt interaktīvajā lāzeršautuvē, kas atradīsies āra ekspozīcijā.



Informācija

Izstādes darba laiks:


15. aprīlis 12.00-18.00


16.-17.aprīlis 10.00-18.00


18.aprīlis 10.00-17.00


Ieejas biļetes:


Biļetes cena - Ls 2,00


Pensionāriem, skolēniem, bērniem - Ls 1,50


Visiem medniekiem, uzrādot mednieku apliecību, ieeja izstādē - tikai Ls 1, kā arī 50% atlaide kafejnīcā "Expo Cafe".



Atbildīgais
Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Safari klubu

Izziņas

Inese Libere, BT 1 mediju koordinatore


Tālr.: 67065011;


e-pasts: inese.libere@bt1.lv

Izstāžu rīkotājsabiedrība BT1

x

Paroles atgadināšana