Zināšanas saimniekošanai

Starptautiskās dzīvnieku pārraudzības komitejas (ICAR) 37. konference


31.05.2010, 08:00, Rīgā, viesnīcā Reval Hotel Latvija

No 31. maija līdz 4. jūnijam Rīgā notiks Starptautiskās dzīvnieku pārraudzības komitejas (ICAR) 37. konference, kuras laikā tiksies vadošie nozaru speciālisti, lai pārrunātu zinātniskos pētījumus un tajos iegūtos rezultātus, kā arī dalītos praktiskajā pieredzē dzīvnieku pārraudzības jomā.

Konferences laikā tiks organizētas vairākas darba grupas, kurās plānots paplašināt kopējo valstu pieredzi dzīvnieku pārraudzībā un pievērst uzmanību īpašām jomām, tostarp molekulārā genoma instrumentu izmantošanai dzīvnieku audzēšanā, modernajām tehnoloģijām un to mijiedarbībai ar ģenētisko novērtēšanu. Tāpat ICAR konferencē ar piena pārraudzību saistīto iekārtu ražotāji informēs par jaunajiem tehnoloģiskiem risinājumiem, kas atbilst mūsdienu globalizētā tirgus prasībām.

ICAR konferences ietvaros no 31. maija līdz 3. jūnijam notiks arī organizācijas Interbull ikgadējā sesija, kuras laikā tiks prezentēti pētījumi un ziņojumi par starptautiskiem un nacionāliem ģenētiskiem novērtējumiem, genomu informācijas izmantošanu dzīvnieku ģenētiskajā novērtēšanā, kā arī ģenētiskās daudzveidības uzraudzību lauksaimniecības dzīvnieku populācijās. Inerbull ir organizācija, kas tās dalībvalstu interesēs nodarbojas ar efektīvu metožu izstrādi liellopu ģenētiskajai novērtēšanai.

Vienlaikus ar ICAR konferenci 31. maijā un 1. jūnijā notiks 15. Baltijas dzīvnieku audzēšanas un ģenētikas konference, kuras galvenā tēma ir „Pārraudzības un vērtēšanas sistēmu uzlabošana ilgtspējīgai dzīvnieku audzēšanai”.

Konferenču dalībniekiem būs iespēja vērot prezentācijas par zinātniskiem pētījumiem, kā arī piedalīties semināros un diskusijās par aktuālākajiem jautājumiem pētniecības jomā dzīvnieku audzēšanas nozarē.

ICAR ir nevalstiskā organizācija, kuras mērķis ir atvieglot dzīvnieku pārraudzības metožu izplatību un standartizēšanu. Organizācija izstrādā vadlīnijas dzīvnieku identificēšanai, izcelšanās reģistrēšanai, ražības pārraudzībai un vērtēšanai. Tāpat ICAR veicina sadarbību starp organizācijām, valsts iestādēm un citiem nozares pārstāvjiem dzīvnieku pārraudzības un vērtēšanas jomā, kā arī veicina pārraudzībā iegūto datu izmantošanu dzīvnieku vērtības noteikšanai.

Pašlaik ICAR ir pārstāvētas vairāk nekā 40 pasaules valstis, tostarp no Latvijas, kas savu dalību atjaunoja 1997. gadā. Šāda veida konferences ICAR rīko reizi divos gados un šogad tās tiek organizētas Latvijā.

Papildus informācija par konferencēm Valsts aģentūras „Lauksaimniecības datu centrs” interneta mājas lapā: www.ldc.gov.lv.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana