Zināšanas saimniekošanai

Seminārs dīzeļdegvielas tirgotājiem


15.06.2010, 10:00, Zemkopības ministrijas ēkā, Rīgā, Republikas laukumā 2

Lai tirdzniecībā ar dīzeļdegvielu tirgotājiem un lauksaimniekiem nerastos sarežģījumi, Lauku atbalsta dienests (LAD) otrdien, 15.jūnijā, pulksten 10:00 Zemkopības ministrijas ēkā, Rīgā, Republikas laukumā 2 aicina degvielas tirgotājus uz semināru par jauno kārtību, kādā lauksaimnieki saņems atvieglojumus par dīzeļdegvielas iegādi bez akcīzes.

Kā ziņots, šā gada 1. jūlijā stāsies spēkā jauna sistēma, kas paredz lauksaimniecības produkcijas ražotājiem atbrīvojumu no akcīzes nodokļa par iegādāto dīzeļdegvielu. Līdz ar to lauksaimniecības produkcijas ražotāji varēs iegādāties dīzeļdegvielu no akcīzes preču noliktavām un degvielas vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības vietām bez akcīzes nodokļa.

Jaunā sistēma paredz būtiskus administratīvus atvieglojumus lauksaimniekiem. Taču vienlaikus paredzēts arī, ka dīzeļdegvielu lauksaimnieki pēc izvēlēs varēs iegādāties gan degvielas mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības vietās, gan no akcīzes preču noliktavām kā līdz šim.



Informācija

Sīkāka informācija par dīzeļdegvielas akcīzes nodokli pieejama LAD interneta mājas lapās sadaļā „Akcīzes nodoklis” (saite http://www.lad.gov.lv/lv/akcizes-degviela/). Savukārt vairāk par semināru var uzzināt pa tālruņiem 26128726 vai 26133550.



Atbildīgais
LAD

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana