Zināšanas saimniekošanai

PVD: Kā atpazīt dienesta inspektorus

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
02.08.2010

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), saņemot informāciju par viltus inspektoriem Valmieras pusē, aicina uzņēmējus, dzīvnieku īpašniekus un zemniekus būt uzmanīgiem un informē, kā atpazīt dienesta inspektorus.

Dienesta inspektori, ierodoties pārbaudēs, uzrāda darba apliecību ar fotogrāfiju un pilnvarojuma apliecību, kurā ir informācija par to, kuru dienesta teritoriālo pārvaldi inspektors pārstāv un norādīta inspektora pilnvarojuma joma – veterinārā vai pārtikas. Katrai pilnvarojuma apliecībai ir pievienots numurēts žetons.

Tāpat beidzot pārbaudes, inspektori, atbilstoši jomai, sastāda Pārbaudes protokolu, norādot laiku, kad pārbaude sākta un kad tā pabeigta. Protokolā atspoguļojas arī tas, vai tā ir plānveida vai ārpuskārtas pārbaude.

Pārbaudes protokolu inspektori aizpilda divos eksemplāros un pirmo eksemplāru atstāj uzņēmumā, dzīvnieku novietnē, kurā notiek pārbaude.

Lai uzņēmējiem, dzīvnieku īpašniekiem, zemniekiem nevajadzētu saskarties ar iespējamiem „viltus inspektoriem”, Pārtikas un veterinārais dienests, aicina aktīvi izmantot PVD uzticības tālruni – automātisko atbildētāju 67027402 un ziņot par ikvienu gadījumu, kad ar to ir saskārušies.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana