Zināšanas saimniekošanai

Iesnieguma iesniegšana pasākuma "Agrovide" apakšpasākuma "Lauksaimniecības dzīvnieku ģenētisko resursu saglabāšana" atbalstam


02.08.2010

Lauku atbalsta dienests (LAD) atgādina, ka, lai pieteiktos uz pasākuma "Agrovide" apakšpasākumu "Lauksaimniecības dzīvnieku ģenētisko resursu saglabāšana" (LDGRS), līdz 3. septembrim LAD iesniedzams iesniegums.

Lai varētu saņemt šo maksājumu, līdz noteiktajam datumam LAD reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē (RLP) jāiesniedz aizpildīts iesniegums 2010. gadam un šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācijas atzinuma oriģināls par dzīvnieka atbilstību lauksaimniecības dzīvnieku ģenētisko resursu saglabāšanas kritērijiem.

Apakšpasākuma ietvaros maksājumu varēs saņemt gan tie lauksaimnieki, kuru saimniecības šogad pirmo reizi atzītas par atbilstošām lauksaimniecības dzīvnieku ģenētisko resursu saglabāšanas kritērijiem, kā arī tie, kuri jau uzņēmušies piecu gadu saistības un, iesniedzot iesniegumu, apliecina, ka turpinās tās pildīt.

LAD atgādina, ka gadījumā, ja lauksaimnieks, kurš uzņēmies saistības, neiesniedz augstāk minētos dokumentus, tam būs jāatmaksā viss iepriekš saņemtais atbalsts.

Savukārt, ja saistību perioda laikā subsidējamais dzīvnieks ir nokauts, tāpēc ka ir beidzies tā produktīvais vecums vai tas ir cietis un nav ārstējams, tad lauksaimniekam jāiesniedz veterinārārsta slēdziens par dzīvnieka nāves cēloni LAD RLP un savlaicīgi jāinformē valsts aģentūra "Lauksaimniecības datu centrs" par izmaiņām ganāmpulkā.

Apakšpasākuma mērķis ir saglabāt, aizsargāt un pavairot vietējās izcelsmes nozīmīgo šķirņu lauksaimniecības vaislas dzīvniekus, kuri nacionāli un starptautiski ir atzīti kā apdraudētas populācijas.



Informācija

Iesnieguma veidlapa, sīkāka informācija par minēto apakšpasākumu, kā arī reģionālo lauksaimniecības pārvalžu adreses ir atrodamas Lauku atbalsta dienesta mājas lapas www.lad.gov.lv  sadaļā ES atbalsts/ Tiešie maksājumi.




Atbildīgais
LAD

Izziņas

LAD Klientu apkalpošanas daļa


Tālrunis: 67027684, 67027803


Agrovides un ražošanas maksājumu daļa


Tālrunis: 67027880

Lauku atbalsta dienests (LAD)

x

Paroles atgadināšana