Zināšanas saimniekošanai

Lauksaimniekiem kompensēs akcīzes nodokli par jūlijā iegādāto dīzeļdegvielu

Ilze Vabole, AgroPols
16.08.2010

Lai nodrošinātu akcīzes nodokļa atmaksu par jūlijā iegādāto dīzeļdegvielu, Lauku atbalsta dienests (LAD) aicina lauksaimniecības produkcijas ražotājus līdz š. g. 31. augustam LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs iesniegt iesniegumu un dīzeļdegvielas iegādi apliecinošos dokumentus vai to kopijas, uzrādot oriģinālu.


Lai nodrošinātu akcīzes nodokļa atmaksu par jūlijā iegādāto dīzeļdegvielu, Lauku atbalsta dienests (LAD) aicina lauksaimniecības produkcijas ražotājus līdz š. g. 31. augustam LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs iesniegt iesniegumu un dīzeļdegvielas iegādi apliecinošos dokumentus vai to kopijas, uzrādot oriģinālu.

Kā jau rakstījām (sk. rakstu), Zemkopības ministrija ir sagatavojusi grozījumus 2010. gada 12. maija Ministru kabineta noteikumos Nr. 444 "Kārtība, kādā no akcīzes nodokļa ir atbrīvota dīzeļdegviela (gāzeļļa) un dīzeļdegviela (gāzeļļa), kurai ir pievienota rapšu sēklu eļļa vai no rapšu sēklu eļļas iegūta biodīzeļdegviela, ko lauksaimniecības produkcijas ražotājs izmanto lauksaimniecības zemes apstrādei, kā arī tādas meža vai purva zemes platības apstrādei, kurā kultivē dzērvenes vai mellenes" (Noteikumi), ko valdība apstiprināja 2010. gada 3. augustā.

Grozījumi paredz, ka lauksaimniecības produkcijas ražotāji, kas 2010. gada jūlija mēnesī iegādājušies dīzeļdegvielu ar akcīzes nodokli, ir tiesīgi saņemt akcīzes nodokļa atmaksu, atbilstoši šo Noteikumu nosacījumiem.

Minēto atmaksu par jūlijā iegādāto degvielu var saņemt tie lauksaimniecības produkcijas ražotāji, par kuriem LAD, saskaņā ar Noteikumu nosacījumiem, ir pieņēmis lēmumu par piešķirto dīzeļdegvielas daudzumu un, iegādājoties degvielu, viņi norēķinājušies, veicot bezskaidras naudas darījumu.

Akcīzes nodokli atmaksās tikai par to saņemtās dīzeļdegvielas daudzumu, kas iegādāts 2010. gada jūlijā un par kuru samaksa izdarīta līdz 15. augustam.

LAD lūdz ņemt vērā, ka par to degvielas daudzumu, par kuru tiks veikta akcīzes nodokļa atmaksa par jūlija mēnesī iegādāto dīzeļdegvielu, tiks samazināts kopējais 2010./2011.saimnieciskajam gadam piešķirtais degvielas limits.

Iesnieguma veidlapa akcīzes nodokļa atmaksai, atrodama LAD mājas lapas www.lad.gov.lv  sadaļā Akcīzes degviela.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana