Zināšanas saimniekošanai

No 28. augusta traktortehnikas īpašniekiem par pakalpojumiem jāmaksā mazāk

Ilze Vabole, AgroPols
08.09.2010

Traktortehnikas īpašniekiem par Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras (VTUA) pakalpojumiem tagad ir jāmaksā vidēji par 15 - 19% mazāk kā iepriekš, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Solveiga Lazovska.

Samazinātās pakalpojumu cenas noteiktas, ņemot vērā ekonomisko situāciju lauksaimniecības nozarē, lai atbalstītu traktortehnikas lietotājus, no kuriem 85% ir lauksaimnieki.

Samazināt pakalpojumu cenas bija iespējams, optimizējot un veicot iekšēju strukturālo reformu pasākumus, piemēram, samazinot izdevumus. Savukārt, veidojot pakalpojumu cenas VTUA nodaļām - K.Ulmaņa piemiņas muzejam „Pikšas” un Latvijas lauksaimniecības muzejam „Kalēji”, par pamatu tika ņemti jau spēkā esoši muzeju maksas pakalpojumu cenrāži - abiem muzejiem tika noteikta vienota pieeja pakalpojumu izcenojumu veidošanā.

Jaunais VTUA pakalpojumu cenrādis izstrādāts, ievērojot principu, ka maksa par publisko pakalpojumu nedrīkst pārsniegt valsts aģentūras funkciju veikšanai nepieciešamo apjomu - cenas ir noteiktas atbilstoši pakalpojumu faktiskajām izmaksām.

Cenrāža izstrādāšanā VTUA sadarbojās ar Zemnieku Saeimu, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi un citām ar lauksaimniecību saistītām sabiedriskajām organizācijām.

Ministru kabineta (MK) noteikumi par valsts aģentūras "Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra" sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi stājās spēkā šā gada 28. augustā. Līdz ar to spēku zaudējuši iepriekšējie MK 2009. gada 22. februāra noteikumi Nr. 180 „Noteikumi par valsts aģentūras „K.Ulmaņa piemiņas muzejs „Pikšas” sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi”; MK 2009. gada 22. februāra noteikumi Nr. 179 „Noteikumi par valsts aģentūras "Latvijas Lauksaimniecības muzejs” sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi” un MK 2007. gada 13. novembra noteikumi Nr. 759 „Noteikumi par valsts aģentūras „Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra” sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi””.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana