Zināšanas saimniekošanai

Zemnieku kooperatīvs „Trikāta” sācis izdot žurnālu piensaimniekiem "Piena ziņas"

Ilze Vabole, AgroPols
08.09.2010

Zemnieku kooperatīvs „Trikāta” sācis izdot žurnālu piensaimniekiem "Piena ziņas"

 Šonedēļ klajā nācis jauns izdevums Latvijas piensaimniekiem – „Piena ziņas”. Žurnāla izdevējs ir zemnieku kooperatīvs „Trikāta”. Tajā tiks apskatītas tēmas, kas aktuālas ikvienam zemniekam, kurš darbojas piena ražošanas nozarē. Kooperatīva „Trikāta” sabiedriisko attiecību speciāliste Anete Urka stāsta, ka ž urnāls iznāks reizi divos mēnešos un nākošais tā numurs pie lasītājiem nonāks jau novembra beigās.

Par jaunā izdevuma veidošanas mērķi kooperatīva „Trikāta” valdes priekšsēdētājs Uldis Krievārs saka: "Lai gan mēs apzināmies, ka mūsu izdevuma lasītāji pavisam noteikti nav viendabīga grupa, esam centušies atrast tēmas un problēmjautājumus, kas interesētu ikvienu zemnieku. Ar šo izdevumu vēlamies nodrošināt pieredzes apmaiņu starp zemniekiem, jo noteikti katrā saimniecībā var atrast saimniekošanas idejas un pieredzi, kas noderētu citiem.”

Šāds kopīgs izdevums tiek veidots kā solis uz priekšu lielākai sadarbībai un izpratnei par to, ka zemniekiem, neskatoties uz ganāmpulka lielumu vai piederību kādam kooperatīvam, nepieciešams strādāt kopīgu mērķu labā. Piensaimniekiem jāapzinās savstarpējā atkarība un tas, ka darbojoties pārdomāti, sistemātiski un vienoti iespējams nodrošināt izdevīgākos apstākļus ikvienam nozarē strādājošajam. Jau nākamais izdevums tiks veidots sadarbojoties vairākiem piensaimnieku kooperatīviem, lai nodrošinātu pēc iespējas plašāku interesentu loku.

A. Urka informē, ka septembra numura galvenās tēmas ir: kooperatīvu attīstības priekšnoteikumi, lauksaimnieku organizāciju jaunumi, piena pārstrādes jaunumi, izpratne par dabiskiem produktiem un dabisku produktu marķējuma noteikumi Eiropas Savienībā, pieredzes apmaiņa ar Ungārijas kooperatīviem, rubrikā „Kā labāk saimniekot” – teļu audzēšana. Tāpat žurnālā ir intervijas ar piensaimniekiem no Vidzemes un Latgales.

Pēc pirmā izdevuma nonākšanas pie lasītājiem kooperatīva „Trikāta” direktors Raimonds Freimanis ir ļoti ieinteresēts saņemt lasītāju atsauksmes. Viņš saka: "Tikai tā varēsim saprast, kas žurnālā būtu jāuzlabo, kas jāpapildina un kas varbūt nav nepieciešams. Tā kā izdevuma mērķis ir runāt par zemniekiem svarīgiem jautājumiem, tikai viņi var sniegt labākos ieteikumus vai izteikt konstruktīvāko kritiku.”

AgroPols

x

Paroles atgadināšana