Zināšanas saimniekošanai

Seminārs “Prasības pārtikas produktu marķēšanai jaunajā regulas priekšlikumā”.


09.09.2011, 11:00, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, semināru zālē nr.1.

Semināra mērķis ir informēt par to, ka šogad (iespējams, oktobrī vai novembrī) tiks pieņemta jauna Eiropas Parlamenta un Padomes regula par pārtikas informācijas sniegšanu patērētājiem.

“Jaunie regulas priekšlikumi skars vispārējo pārtikas produktu marķēšanu, kā arī uzturvērtību marķēšanu – tie noteiks kritērijus pārtikas produktu marķējuma salasāmībai, informācijai par produkta izcelsmes valsti vai vietu, kā arī noteiks obligātu uzturvērtības marķējuma ieviešanu,” stāsta Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietniece Rigonda Lerhe.

Regula stājas spēkā divdesmitajā dienā pēc tās publicēšanas Eiropas Savienības oficiālajā vēstnesī, bet ir paredzēts pārejas periods jauno prasību ieviešanai.

Semināru vadīs Zemkopības ministrijas Veterinārā un pārtikas departamenta Pārtikas drošuma un higiēnas nodaļas vadītāja vietniece Gunta Evardsone, kas ir atbildīgā par normatīvajiem aktiem pārtikas produktu marķēšanas jomā.

Semināru aicināti apmeklēt visi, kas saistīti ar pārtikas produktu ražošanu, izplatīšanu, iepakošanu, kā arī ir atbildīgi par pārtikas produktu informācijas esamību un precizitāti. Aicināti arī interesenti no patērētāju vidus.

Seminārs notiks 9. septembrī no plkst. 11.00 līdz 13.00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, semināru zālē nr.1.

Izstādes “Riga Food 2011” apmeklētājiem dalība seminārā bez papildu maksas.



Atbildīgais
ZM

Izstāžu rīkotājsabiedrība BT1

x

Paroles atgadināšana