Citas ziņas sadaļā
Zemkopības sistēmas elementi vērtības, izvēles un risinājumi
Rīks piemērotākās zemkopības sistēmas izvēlei. Vebinārs "Kas tas ir un kā to lietot?"
Zemkopības sistēmu saimnieciskie rezultāti
Modelēšanas rīks zemkopības sistēmas risinājumu izvēlei. Struktūra un metodoloģija
Slāpekļa aprites novērtēšana zemkopības sistēmās
Stratēģijas izstrāde noturīgas un multifunkcionālas piena nozares attīstībai Latvijā
Noturīgas un multifunkcionālas piena nozares attīstība Latvijā: izaicinājumi un risinājumi
Vebinārs "Augmaiņas prakse Latvijas lauksaimniecībā. Telpisko datu izpētes rezultāti"
Saimnieciskais izdevīgums bioloģiskajā ēdināšanā cūku nobarošanas fāzē: sākotnējo eksperimentu rezultāti
Pieteikšanās atbalstam pasākumā Akvakultūras saimniecībām paredzēti pārvaldības un konsultāciju pakalpojumi
Zināšanas saimniekošanaiSeminārs Prasības pārtikas produktu marķēšanai jaunajā regulas priekšlikumā.09.09.2011, 11:00, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, semināru zālē nr.1. Semināra mērķis ir informēt par to, ka šogad (iespējams, oktobrī vai novembrī) tiks pieņemta jauna Eiropas Parlamenta un Padomes regula par pārtikas informācijas sniegšanu patērētājiem. Jaunie regulas priekšlikumi skars vispārējo pārtikas produktu marķēšanu, kā arī uzturvērtību marķēšanu tie noteiks kritērijus pārtikas produktu marķējuma salasāmībai, informācijai par produkta izcelsmes valsti vai vietu, kā arī noteiks obligātu uzturvērtības marķējuma ieviešanu, stāsta Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietniece Rigonda Lerhe. Regula stājas spēkā divdesmitajā dienā pēc tās publicēšanas Eiropas Savienības oficiālajā vēstnesī, bet ir paredzēts pārejas periods jauno prasību ieviešanai. Semināru vadīs Zemkopības ministrijas Veterinārā un pārtikas departamenta Pārtikas drošuma un higiēnas nodaļas vadītāja vietniece Gunta Evardsone, kas ir atbildīgā par normatīvajiem aktiem pārtikas produktu marķēšanas jomā. Semināru aicināti apmeklēt visi, kas saistīti ar pārtikas produktu ražošanu, izplatīšanu, iepakošanu, kā arī ir atbildīgi par pārtikas produktu informācijas esamību un precizitāti. Aicināti arī interesenti no patērētāju vidus. Seminārs notiks 9. septembrī no plkst. 11.00 līdz 13.00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, semināru zālē nr.1.
Izstādes Riga Food 2011 apmeklētājiem dalība seminārā bez papildu maksas. Atbildīgais ZM |