Zināšanas saimniekošanai

LAD informē par samazinājuma koeficientu Agrovides apakšpasākumā „Rugāju lauks ziemas periodā”

Lauku atbalsta dienests (LAD)
01.12.2011

Lauku atbalsta dienests (LAD) informē, ka 2011. gada 25. novembrī saskaņā ar Ministru kabineta 2010. gada 23. marta noteikumu Nr. 295 „Noteikumi par valsts un Eiropas Savienības lauku attīstības atbalsta piešķiršanu, administrēšanu un uzraudzību vides un lauku ainavas uzlabošanai” 17.5.2.apakšpunktu pasākuma „Agrovides maksājumi” apakšpasākuma „Rugāju lauks ziemas periodā” (RLZP) atbalstam valsts līmenī noteikts samazinājuma koeficients – 0,664487.

Šis koeficients tiks piemērots tikai tiem lauksaimniekiem, kuri 2010. gadā ir pabeiguši Agrovides apakšpasākuma "Erozijas ierobežošana" saistības un 2011. gadā pieteikušies uz RLZP. Lauksaimniekiem, kuri RLZP saistības uzņēmušies pirms 2011. gada, platību samazinājums netiks veikts.

LAD norāda, ka atbalsta pretendenti saistības uzņemsies jau par proporcionāli samazinātu platību. Piemēram, ja lauksaimnieks RLZP atbalstam ir pieteicis 100 ha rugaini, tad, piemērojot samazinājuma koeficientu, RLZP atbalsta saistības viņš varēs uzņemties par 66,45 ha.

Sīkāk ar atbalsta saņemšanas nosacījumiem šajā pasākumā var iepazīties LAD mājas lapas www.lad.gov.lv sadaļā „Tiešie maksājumi”.

Lauku atbalsta dienests (LAD)

x

Paroles atgadināšana