Zināšanas saimniekošanai

No 1. janvāra PVD būs jāreģistrējas materiālu un izstrādājumu, kas paredzēti saskarei ar pārtiku, ražošanas, pārstrādes un izplatīšanas uzņēmumiem

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
10.01.2012

2012. gada 1. janvārī stājās spēkā Ministru kabineta Noteikumi Nr.808 (19.10.2011) ,,Noteikumi par materiāliem un izstrādājumiem, kas paredzēti saskarei ar pārtiku” (turpmāk tekstā – Noteikumi), kas paredz, ka turpmāk Pārtikas un veterinārajā dienestā (turpmāk tekstā – PVD) jāreģistrē visi uzņēmumi, kas ražo, pārstrādā un izplata materiālus un izstrādājumus, kas paredzēti saskarei ar pārtiku. Noteikumos noteikts, ka iepriekš minētajiem uzņēmumiem līdz 2012. gada 1. jūlijam jābūt reģistrētiem PVD.

Noteikumi paredz arī materiālu un izstrādājumu, kas paredzēti saskarei ar pārtiku ražošanas, pārstrādes un izplatīšanas uzņēmumu reģistrācijas, darbības apturēšanas un atjaunošanas un reģistrācijas anulēšanas kārtību. Tāpat Noteikumi paredz kārtību, kādā apturama materiālu un izstrādājumu izplatīšana un izmantošana, kā arī turpmākās materiālu un izstrādājumu izmantošanas un iznīcināšanas kārtību normatīvo aktu pārkāpumu gadījumā.

Noteikumus var atrast: http://www.likumi.lv/doc.php?id=238306

Savukārt Grozījumi Pārtikas aprites uzraudzības likumā paredz, ka no 2012. gada 1. janvāra PVD piešķirts pilnvarojums veikt kontroli arī nepārtikas uzņēmumos, kuri ražo, pārstrādā un izplata materiālus un izstrādājumus, kas paredzēti saskarei ar pārtiku.

Uzņēmumu, kas ražo, pārstrādā un izplata materiālus un izstrādājumus, kas paredzēti saskarei ar pārtiku, reģistrēšanās kārtība:

1. Ņemot vērā uzņēmuma atrašanās vietu, iesniegumu reģistrācijai iesniedz attiecīgajā PVD teritoriālajā struktūrvienībā (struktūrvienību koordinātes un darba laikus var atrast PVD mājas lapā „Kontakti”  >  „Teritoriālās struktūrvienības”). Iesniegumu var nosūtīt arī pa pastu vai elektroniski, ja tas ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu. Iesnieguma forma pieejama Noteikumu 4.pielikumā.

2. Pēc iesnieguma saņemšanas, PVD piecu darba dienu laikā reģistrē uzņēmumu, piešķir tam reģistrācijas numuru un informāciju ievieto publiski pieejamā tīmekļa vietnē. Reģistrācija ir bezmaksas. Ja uzņēmums vēlas, PVD izsniedz reģistrācijas apliecību. Maksa par reģistrācijas apliecību - 1,0 Ls.

Detalizētāka informācija pieejama PVD mājas lapā: Iedzīvotājiem un uzņēmējiem  >  Informācija uzņēmējiem  >  Pārtikas uzraudzība >  Prasības materiāliem un izstrādājumiem, kas paredzēti saskarei ar pārtiku

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana