Zināšanas saimniekošanai

Piešķirs atbalsta līdzekļus lauku saimniecību modernizācijai, pašvaldību iesniegto projektu realizācijai un uzņēmumu radīšanai un attīstībai

Dagnija Muceniece, LR Zemkopības ministrija (ZM)
24.01.2012

Zemkopības ministrija (ZM) informē, ka pieņemts lēmums sākt pasākuma „Lauku saimniecību modernizācija” 9. kārtā iesniegto atbilstošo projektu, kuriem pietrūka finansējums, apstiprināšanu Lauku atbalsta dienesta (LAD) Lielrīgas, Zemgales un Ziemeļkurzemes reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs. Savukārt 11. kārtā LAD Viduslatvijas, Ziemeļaustrumu un Ziemeļvidzemes reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs iesniegtie projekti tiks apstiprināti pieejamā Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansējuma ietvaros. Papildu finansējums, lai varētu apstiprināt visus atbilstošos projektus, šobrīd tiek saskaņots ar Eiropas Komisiju (EK) un apstiprinājums no EK varētu tikt saņemts tuvāko nedēļu laikā.

Pasākumā „Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem” nolemts atbalstīt visus iesniegtos projektus, kas atbilst nosacījumiem. Pasākumā „Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem” šobrīd kopējais pieejamais publiskais finansējums vēl ir 7,5 miljoni latu (kopējais pasākuma finansējums 2007.-2013. gada posmā – 65,8 miljoni latu).

Tāpat nolemts atvērt jaunu kārtu Lauku attīstības programmas kredītu fonda aizdevumu piešķiršanai pasākumu „Lauku saimniecību modernizācija” un „Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai” projektu realizācijai. Pasākumā „Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai” kopējais publiskais finansējums ir viens miljons latu.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana