Citas ziņas sadaļā
Zemkopības sistēmas elementi vērtības, izvēles un risinājumi
Rīks piemērotākās zemkopības sistēmas izvēlei. Vebinārs "Kas tas ir un kā to lietot?"
Zemkopības sistēmu saimnieciskie rezultāti
Modelēšanas rīks zemkopības sistēmas risinājumu izvēlei. Struktūra un metodoloģija
Slāpekļa aprites novērtēšana zemkopības sistēmās
Stratēģijas izstrāde noturīgas un multifunkcionālas piena nozares attīstībai Latvijā
Noturīgas un multifunkcionālas piena nozares attīstība Latvijā: izaicinājumi un risinājumi
Vebinārs "Augmaiņas prakse Latvijas lauksaimniecībā. Telpisko datu izpētes rezultāti"
Saimnieciskais izdevīgums bioloģiskajā ēdināšanā cūku nobarošanas fāzē: sākotnējo eksperimentu rezultāti
Pieteikšanās atbalstam pasākumā Akvakultūras saimniecībām paredzēti pārvaldības un konsultāciju pakalpojumi
Zināšanas saimniekošanaiLīgo svētkos veseli ēduši!Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
21.06.2013 Tuvojoties Līgo vakaram un Jāņu dienai, Pārtikas un veterinārais dienests atgādina dažas vienkāršas, arī ikdienā ievērojamas patiesības: 1. Pārtikas produktus iegādājies legālā tirdzniecības vietā veikalā, tirgū vai no zināma, jau pārbaudīta zemnieka. !Lai pasargātu savu un tuvinieku veselību - nepērc nezināmas izcelsmes, apšaubāmas kvalitātes pārtikas produktus, neiegādājies tos neatļautās tirdzniecības vietās pagalmos, tirgū no tā saucamajiem ratiņtirgotājiem, no automašīnu bagāžniekiem, kāpņutelpās. 2. Izvēlies svaigus produktus, kurus vari paspēt izlietot ražotāja norādītā derīguma termiņa ietvaros. !Nepērc pārtikas produktus, kuriem beidzies derīguma termiņš, ir bojāts iepakojums, ir aizdomīga smarža, krāsa vai konsistence. 3. Atgriežoties mājās, pārtikas produktus, kas jāuzglabā aukstumā, piemēram gaļu un gaļas produktus, pienu un piena produktus, zivis un zvejas produktus, salātus ar krējumu, majonēzi vai augu eļļu, saldos ēdienus, konditorejas izstrādājumus ar krēmu, nekavējoties ieliec ledusskapī. !Atceries jēlos produktus gan uzglabā, gan apstrādā atsevišķi no gatavajiem. Ledusskapī neturi svaigus dārzeņus vai, piemēram, sieru, blakus jēlai gaļai vai zivīm. Jēlu produktu gatavošanai izmanto atsevišķus virtuves piederumus dēlīšus, nažus, traukus vai arī tos pirms citu produktu apstrādes rūpīgi nomazgā ar trauku mazgāšanas līdzekli. 4. Pirms ēdienu gatavošanas, nomazgā rokas ar ziepēm! Mazgā rokas arī pēc darbošanās ar jēlproduktiem, tualetes apmeklējuma un kontakta ar dzīvniekiem. 5. Īpaši uzmanīgiem jābūt pērkot un gatavojot gaļu:
|