Zināšanas saimniekošanai

Konference "Lauksaimniecības zeme - Latvijas stratēģiskais resurss"


10.03.2014, 11:00, Ādažu kultūras un radošās izglītības centrā, Ādaži, Gaujas iela 33A

10. martā Ādažu kultūras un radošās izglītības centrā notiks konference "Lauksaimniecības zeme - Latvijas stratēģiskais resurss", kas apvienota ar biedrības Zemnieku saeima ikgadējo kongresu. Konference tiek rīkota Nacionālās ziņu aģentūras LETA un SEB bankas kopīgi rīkotajā ciklā "Uzņēmuma veiksmes elementi".

Konferences dalībnieki un eksperti analizēs iespējas un izaicinājumus saistībā ar zemes tirgu, kā arī tiks diskutēts par grozījumiem Likumā par zemes privatizāciju lauku apvidos, kas nosaka kritērijus, kuri tiktu piemēroti lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei. Savukārt paneļdiskusijās par iepriekšminētajiem jautājumiem un Latvijas lauksaimniecības zemes ilgtspējīga izmantošanu citu Eiropas Savienības valstu kontekstā piedalīsies profesore Irina Pilvere, Zemkopības ministrijas Meža departamenta direktors Arvīds Ozols, Eiropas lauksaimnieku apvienības Copa viceprezidents Miklošs Kiss (Miklos Kis), kā arī eksperti no citām valstīm.

"Debates par ierobežojumiem zemes tirgū bijušas ļoti karstas un likumprojektā joprojām daudz caurumu,” uzskata LETA biznesa portāla Nozare.lv lauksaimniecības sadaļas redaktore Ingrīda Mičāne. „Lai gan zemes cena īslaicīgi varētu samazināties, ilgtermiņā tas būs nenovērtējams kapitāls tiem, kuriem pieder mežs vai zeme, ņemot vērā lielo pieprasījumu pēc pārtikas un koksnes. Vienlaikus būtiski, lai esošie un potenciālie lauku zemes īpašnieki zemi patiešām apstrādātu, tādēļ lauksaimnieku biedrībām un valstij jāmeklē risinājumi, kaut vai - nodokļu palielinājums par neapstrādātu zemi, atbalsts atkarībā no ražošanas efektivitātes, kā arī jāattīsta valsts kreditēšanas programmas maziem un vidējiem lauksaimniekiem zemes iegādei," iesaka I. Mičāne.

Programma un pieteikšanās: http://bigevent.lv/lauksaimnieciba



Informācija
Maksa par dalību:
20.00 EUR / 14.06 LVL + PVN
Zemnieku saeimas biedriem ar ielūgumu - bez maksas

Atbildīgais
Ziņu aģentūra LETA, SEB banka un Zemnieku Saeima ar Amazone un Latvijas Nafta atbalstu. Rīkotāju partneri - žurnāls Kapitāls, Prike Latvija, Mestako un Fazer

AgroPols

x

Paroles atgadināšana