Zināšanas saimniekošanai

Veikalu ķēde "top!" nākamnedēļ sāks apmācības lauksaimniekiem par produkcijas realizēšanu veikalos

AgroPols
11.11.2014

Otrdien, 11. novembrī, Ozolnieku tautas namā aizritējis pirmais no reģionālajām semināriem lauksaimniekiem, kā realizēt savu produkciju veikaliem, kuru organizēja lielākais vietējais veikalu tīkls Latvijā "top!" sadarbībā ar Zemkopības ministriju (ZM) un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru (LLKC). Pasākuma laikā klātesošie tika informēti, ka ikvienam zemniekam pat ar nelielu daudzuma saražotās produkcijas ir iespēja nokļūt veikalu plauktos. Kā izrādās, līdz šim zemniekiem nav bijusi pietiekama informācija.

Dace Broka, veikalu tīkla "top!" līdzīpašniece no Zemgales: "Šobrīd ir īstais laiks, lai sāktu apzināt zemniekus jaunām sadarbības iespējām. Mēs esam ļoti atvērti plašākai sadarbībai ar vietējiem ražotājiem, taču jāatzīst, ka šobrīd daudzi zemnieki vienkārši nezina par šādām sadarbības iespējām. Tāpēc man ir prieks, ka šādā kopīgā pasākumā mēs varam tikties un kopā ar lauksaimniekiem pārrunāt iespējamās sadarbības iespējas. Esmu pārliecināta, ka šādā veidā mēs atradīsim jaunus piegādātājus un spēsim veicināt lielāku vietējās produkcijas noietu tirgū."

Semināra laikā dalībniekiem bija iespēja uzzināt, kā sadarboties un realizēt savu produkciju veikaliem. Uzņēmuma pārstāvji informēja, kā pareizāk sagatavot piedāvājumu un pēc tam arī produkciju tirgošanai veikalos, kādas ir galvenās prasības un būtiskākās lietas, kas jāņem vērā, ja zemnieks vēlas savu produkciju piedāvāt veikaliem. Semināra laikā tika stāstīts arī par loģistiku un mārketinga iespējām, kā arī to, kā šobrīd notiek reālā sadarbība ar zemniekiem Zemgales reģionā. Pasākuma laikā notika arī diskusija ar tās dalībniekiem, kā veicināt lielāku vietējās produkcijas noietu tirgū.

Ar preču zīmi "top!" Latvijā šobrīd darbojas 203 pārtikas veikali, no tiem 106 "top!" un 97 "mini top!" veikali, kuri pieder 17 vietējiem uzņēmumiem: SIA "Firma Madara 89", AS "LPB", AS "Diāna", SIA "Lars Limited", SIA "Gabriēla", SIA "Dekšņi", SIA "Mārksmens", SIA "Madara 93", SIA "AA & Co", SIA "Krista - A", AS "Roga - Agro", SIA "ESSA", SIA "G.A.L.", SIA "Lekon", SIA "Ogres Prestižs", SIA "Pārtikas veikalu grupa" un SIA "Oregano". "top!" ir nacionālais veikalu tīkls, kurš dibināts 2000. gadā un pa šiem gadiem ir kļuvis par vienu no lielākajiem pārtikas veikalu tīkliem Latvijā.

Informāciju sagatavoja Ilona Bukša, Mārketinga vadītāja.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana