Zināšanas saimniekošanai

Gatavošanās jubilejas izstādei "Riga Food 2015" rit pilnā sparā

Inese Libere, Izstāžu rīkotājsabiedrība BT1
19.03.2015

Ko sēsi pavasarī, to pļausi rudenī! - tāpēc tieši šobrīd organizatori un dalībnieki aktīvi gatavojas 20. starptautiskajai pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, inovāciju, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstādei "Riga Food 2015", kas no 2.septembra līdz 5.septembrim notiks Ķīpsalā.

"Šo 20 gadu laikā esam daudz mācījušies, pilnveidojušies, eksperimentējuši, nebaidoties riskēt, un šobrīd varam lepoties ar nozīmīgāko pārtikas industrijas izstādi Baltijā. "Riga Food" var salīdzināt ar labu vīnu, kas no gada uz gadu kļūst tikai labāks, - pulcē arvien lielāku dalībnieku, apmeklētāju, profesionāļu un mediju skaitu, piedāvājot kvalitatīvu saturu un plašu pasākumu programmu," norāda "Riga Food" projektu vadītājs Rolands Nežborts un piebilst: "Lai vēl vairāk attīstītu profesionālo sadaļu, izstāde šogad sāksies jau trešdien un noritēs līdz sestdienai!"

"Riga Food" tiekas teju visi reģiona nozares uzņēmēji, valsts, pašvaldību un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī saistīto nozaru eksperti un investori. Izstādes starptautisko nozīmi nodrošina liels skaits ārvalstu dalībfirmu, kā arī nacionālie kopstendi, kas apvieno vienas valsts uzņēmumus, kuri meklē sadarbības partnerus. Pagājušajā gadā izstāde lepojās ar rekordlielu dalībnieku skaitu - 682 kompānijas, no kurām 28 % bija no ārvalstīm. Četru dienu laikā izstādi apmeklēja pārtikas nozares profesionāļi no 41 valsts.

Dalību "Riga Food 2015" jau pieteikuši uzņēmumi no 37 valstīm

Šobrīd ir zināms, ka izstādē savus jaunākos produktus un pakalpojumus prezentēs uzņēmumi no vairāk nekā 37 valstīm - ASV, Austrijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Čehijas, Dānijas, Francijas, Ganas, Grieķijas, Igaunijas, Itālijas, Izraēlas, Īrijas, Kanādas, Kazahstānas, Kipras, Krievijas, Ķīnas, Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Moldovas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Rumānijas, Slovākijas, Somijas, Šveices, Šrilankas, Turcijas, Ukrainas, Ungārijas, Uzbekistānas, Vācijas, Zviedrijas u. c.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma izstādē atkal piedalīsies kompānijas no Spānijas un Indijas. Tā ir zīme, ka par spīti sarežģītajai politiskajai un ekonomiskajai situācijai pasaulē pārtikas nozare attīstās un interese par Baltijas valstu pārtikas tirgu ir pietiekami liela.

Izstādē varēs paviesoties arī vismaz 12 valstu kopstendos - Baltkrievijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Lietuvas, Kanādas, Polijas, Moldovas, Uzbekistānas, Ukrainas un, protams, Latvijas.

Arī Latvijas ražotāji izmanto izstādi sava biznesa attīstībai

Ar katru gadu arvien lielāku interesi par "Riga Food" izrāda arī Latvijas uzņēmumi. "Izstādē satiekam jaunus klientus, sadarbības partnerus un produkcijas izplatītājus, izpētām pārtikas nozares jaunumus. Vēl nolūkojam jaunus iepakojumus un slēdzam līgumus ar iepakojuma ražotājiem, kā arī izrādām savu produkciju veikalu tīklu pārstāvjiem. Esam atraduši jaunus eksporta tirgus Eiropā un Tuvo Austrumu reģionā," norāda uzņēmuma "Kronis" menedžere Ilze Krusta.

Šobrīd dalību "Riga Food 2015" ir apstiprinājuši un Latvijā ražotos produktus septembrī Ķīpsalā prezentēs "Apati Profi", "Balticovo", "Iecavnieks", "Ilgezeem", "Jonnex", "Rāmkalni", Rīgas Farmaceitiskā fabrika", "Gercini", "Pure Chocolote", "RicBerry", "Nuteko", "Kalnu piens", "Kroņstrauts", "Saulcerīši", "Sirmais putns", "Venden" un citi uzņēmumi.

Jau trešo gadu izstādē "Riga Food" Latvijas novadu kolorītu un tradicionālos ēdienus izbaudīt piedāvās Latgales, Kurzemes, Vidzemes un Zemgales mājražotāji, sīkražotāji, mazie un vidējie uzņēmumi, kas būs apkopoti četru Latvijas reģionu kopstendos. Atsevišķi no kopstendiem šogad sevi prezentēs Durbes un Madonas novads.

Izglītojoši semināri, aizraujoši šovi un konkursi

Līdztekus plašajai ekspozīcijai notiks arī virkne dažādu prezentāciju, semināru, meistarklašu un biznesa tikšanās profesionāļiem. Izstāde pulcēs arī labākos pavārus, konditorus un bārmeņus, lai mērotos profesionalitātē, izveicībā, oriģinalitātē un cīnītos par galvenajām balvām konkursos un sacensībās. Savukārt pārtikas ražotāji un meistari sacentīsies par "Riga Food" medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos.

Piedalies gada svarīgākajā pārtikas nozares notikumā!

Lai arī liela daļa ekspozīcijas platību ir jau aizņemtas, uzņēmēji vēl var pieteikt dalību vērienīgajā pārtikas nozares notikumā "Riga Food 2015", sazinoties ar projekta vadītāju Rolandu Nežbortu (tālr.: 67067550; e-pasts: rolands.nezborts@bt1.lv).

"Riga Food" gastronomiskais ievadpasākums

Jau ceturto gadu pēc kārtas izstādi "Riga Food" atklās Gastronomijas festivāls, kas no 26.augusta līdz 6.septembrim gardēžus visā Latvijā priecēs ar vēl nebijušām ēdienkartēm, speciāliem piedāvājumiem un patīkamām atlaidēm. Vairāk: www.gastrofest.lv

Atskats

"Riga Food 2014" piedalījās 682 kompānijas no 37 valstīm. 49 % no dalībniekiem bija Latvijas ražotāji, 23 % - Latvijas importētāji un vairumtirgotāji, savukārt izstādē varēja paviesoties 11 valstu nacionālajos kopstendos - Baltkrievijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Kanādas, Polijas, Ungārijas, Uzbekistānas. Pirmo reizi izstādē varēja skatīt arī Ukrainas nacionālo stendu. Četru dienu laikā izstādi apmeklēja 37 783 interesenti, kas ir par 2 % vairāk nekā pērn. Vairāk: www.rigafood.lv .

"Riga Food" rīko vadošais Baltijas valstu izstāžu organizētājs - Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Republikas Zemkopības ministriju, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūtu, Latvijas Tehnoloģisko centru, "EEN Latvija", Pavāru klubu, Latvijas Bārmeņu federāciju, "Diplomatic Economic Club Latvia" un ārvalstu vēstniecību Latvijā ekonomiskajām nodaļām. Izstādi atbalsta arī citas nozaru profesionālās organizācijas, valsts institūciju un diplomātiskās pārstāvniecības vairāk nekā 50 valstīs.

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv ;

sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood

Izstāžu rīkotājsabiedrība BT1

x

Paroles atgadināšana