Zināšanas saimniekošanai

LVAEI aicina uzņēmumus pieteikties kopstendā un saņemt līdzfinansējumu izstādē „Riga food 2015”

Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
26.03.2015

LVAEI aicina uzņēmumus plānot dalību kopstendā un saņemt līdzfinansējumu izstādē „Riga Food 2015”.

Izstāde norisināsies no 2. līdz 5. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Rīgā, Ķīpsalas ielā 8.

„Kā ierasts, LVAEI piedalīsies izstādē ar plašāko kopstendu, kas apvieno Latvijas pārtikas uzņēmējus un dod iespēju izcelties ar lielisku vietu hallē un vienotu valsts atpazīstamību,” stāsta LVAEI LVAN izstāžu projektu vadītāja Dr.oec.Daina Saktiņa.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI) un LR Zemkopības ministrija, īstenojot programmu par atbalstu tirgus veicināšanai ar mērķi palielināt un diversificēt Latvijas lauksaimniecības un pārtikas preču eksportu piedāvā līdzfinansējumu dalībai Latvijas uzņēmumu kopstendā un aicina pieteikties dalībai Latvijas uzņēmumu kopstendā 20. starptautiskajā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskas ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstādē „Riga Food 2015” un saņemt līdzfinansējumu. Kopējā rezervētā platība -182 m2. Uz līdzfinansējumu dalībai kopstendā var pretendēt Latvijā reģistrēts komersants, zemnieku saimniecība, kooperatīvā sabiedrība, kas darbojas lauksaimniecības un pārtikas produktu ražošanas un/vai tirdzniecības jomā, izņemot zivsaimniecības nozari.

Pērn izstāde “Riga Food 2014” pulcēja 682 dalībniekus no 37 valstīm. Tajā varēja paviesoties 11 valstu nacionālajos kopstendos – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Itālijas, Beļģijas, Kanādas, Ungārijas, Uzbekistānas, Moldovas un Polijas. Izstādi apmeklēja 37 783 interesenti, profesionālie apmeklētāji bija ieradušies no 40 pasaules valstīm. Vairāk informācijas: www.rigafood.lv.

LVAEI nodrošina izstādes dalībniekus ar līdzfinansējumu līdz 50% (tiešais maksājums Latvijas kopstenda dalībniekam) no neaprīkotas ekspozīcijas platības maksas, nepārsniedzot 18 m2 platību. Katram izstādes dalībniekam tiek nodrošināts kopīgs un vienots, pilnībā aprīkots stends- dizains, būve, uzņēmuma produkcijas paraugu vitrīna, 1info lete, 1 bāra krēsls, apspriežu galds ar krēsliem, atkritumu tvertne, grīdas segums, produkcijas noliktava, stenda tīrīšana, elektrības pieslēgums, bukletu turētājs, uzņēmuma nosaukuma uzraksts uz paneļa un logo.

Izmaksas:

Neaprīkota platība EUR 69/m2 (bez PVN). Minimālā iespējamā laukuma platība – 9 m2, kurā ietilps koptelpām (vi rtuvei un noliktavai) vajadzīgā platības daļa (līdz 1,5m2 );

Dalības maksa EUR 99 (bez PVN).

Gadījumā, ja pretendentu iesniegumos norādītā līdzfinansējuma summa pārsniedz līdzfinansējumam plānoto kopējo finansējumu, LVAEI veic noteiktās atbalsta intensitātes proporcionālu sadalījumu.

Pieteikšanās dalībai kopstendā:

Lai pieteiktos dalībai kopstendā, pretendents iesniedz šādus dokumentus:

- iesniegumu - rezervāciju, saskaņā ar pievienoto iesnieguma paraugu, kas ir sagatavots datorrakstā latviešu valodā;

- uzņēmuma reģistrācijas apliecības kopiju;

- uzskaites veidlapu saskaņā ar normatīvajiem aktiem: par de minimis un cita ierobežota apmēra atbalsta uzskaites veidlapu paraugiem un piešķiršanas kārtību vai de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un de minimis atbalsta uzskaites veidlapu paraugiem; par kārtību, kādā administrē un uzrauga valsts atbalstu, ko piešķir saskaņā ar Komisijas 2007.gada 20.decembra Regulu (EK) Nr.1535/2007 par EK līguma 87. un 88.panta piemērošanu de minimis atbalstam lauksaimniecības produktu ražošanas nozarē. Pilnu informāciju par līdzfinansējuma piešķiršanas nosacījumiem dalībai kopstendā var iepazīties Zemkopības ministrijas mājas lapā-http://www.zm.gov.lv sadaļā „Atbalsts tirgus veicināšanai” (2012.gada 14.februāra MK Noteikumi Nr.112 5. Sadaļa).

Iesniedzamie dokumenti jānosūta elektroniski, adresējot Ilonai Osītei (ilona@lvaei.lv) vai Andrai Ūdrei (andra@lvaei.lv) līdz š.g. 30.aprīlim. Oriģināli jānosūta pa pastu vai jāiesniedz personīgi Rīgā, Struktoru ielā 14, LV-1039.

Papildu info: Andra Ūdre, andra@lvaei.lv


Uzņēmuma iesniegums - rezervācija

līdzfinansējuma saņemšanai dalībai kopstendā starptautiskā izstādē

„Riga Food 2015”, 02. - 05.09.2015.

_______________, 2015. gada __.___________

(vieta) (datums*)

I. Vispārīgā informācija par pretendentu

1.

Pretendenta nosaukums:

2.

Reģistrācijas numurs:

3.

Pievienotās vērtības nodokļa maksātāja reģistrācijas numurs:

4.

Juridiskā adrese:

5.

Tālrunis, fakss, e-pasta adrese:

6.

Pretendenta uzņēmuma vadītājs:

( amats, vārds, uzvārds)

7.

Bankas rekvizīti:

8.

Pamatdarbība:

9.

Pretendents ir nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas dalībnieks:

________ Jā, ir

________ Nē , nav

10.

Pretendenta kontaktpersona: (vārds, uzvārds, amats, telefons, e-pasta adrese):

II. Atbalstāmās aktivitātes

11.

Starptautiskā izstāde, kurā tiek veidots kopstends :

RIGA FOOD 2015, 02 – 05. septembris, 2015, Rīga, Latvija.

III. Attiecināmās izmaksas

12.

Attiecināmās izmaksas :

12.1.

nomas maksa par neaprīkotu ekspozīcijas platību:

Stenda platība, ___ m2

1m² neaprīkotas ekspozīcijas platības nomas maksa: ______ EUR (bez PVN)

Kopā nomas maksa par neaprīkotu ekspozīcijas platību ____________ Ls

KOPĀ PROVIZORISKĀ LĪDZFINANSĒJUMA SUMMA _________ EUR ( aprēķina ņemot vērā noteikto atbalsta intensitāti)

IV. Mērķi un uzdevumi dalībai kopstendā

13.

Mērķi piedaloties kopstendā (vajadzīgo atzīmēt):

13.1.

palielināt uzņēmuma produkcijas eksporta vērtību

13.2.

paplašināt uzņēmuma eksporta produktu sortimentu

13.3.

meklēt jaunus noieta tirgus esošajiem produktiem

13.4.

meklēt jaunus noieta tirgus jaunajiem produktu veidiem

14.

Izvirzītie uzdevumi un prognozējamie rezultāti mērķa sasniegšanai:

V. Pretendenta līdzšinējas eksporta veicināšanas pieredzes raksturojums

15.

Esošie eksporta tirgi un produkti

16.

Vai esat saņēmuši atbalstu dalībai izstādēs vai eksporta veicināšanas aktivitātēs lauksaimniecības un pārtikas preču tirgus vecināšanas programmas ietvaros pēdējo 6 gadu laikā?

Jā________ (pāriet uz 17.jautājumu)Nē______

17.

Kāda ir ieguvumi un rezultāti no dalības?

Apliecinu, ka:

Apliecinu, ka:

1) uzņēmums nav pasludināts par maksātnespējīgu un tā saimnieciskā darbība nav apturēta vai pārtraukta (ja atbalsta pretendents ir Maksātnespējas likuma subjekts);

2) uzņēmumam nav nodokļu vai valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu parādu;

3) uzņēmuma darbībā nav konstatēti profesionālās darbības pārkāpumi un nepastāv spēkā esošs spriedums, ar kuru uzņēmums ir atzīts par vainīgu nodarījumā saistībā ar savu profesionālo darbību;

4) pieteikumā minētā pasākuma finansēšanai uzņēmums nav saņēmis citu Latvijas Republikas vai Eiropas Savienības fondu finansējumu vai cita veida valsts līdzekļus;

5) iesniegumā un citos dokumentos sniegtā informācija ir patiesa un atbilst oriģināliem;

6) pretendents piekrīt vienotam kopstenda dizainam, ko nodrošina LVAEI, lai veidotu vienotu atpazīstamību, un bez LVAEI akcepta uzņēmums nepapildinās stendu ar citiem dizaina elementiem;

7) Gadījumā, ja Uzņēmums atsauc savu iesniegumu - rezervāciju un atsakās slēgt ar LVAEI līgumu par dalību starptautiskā izstādē un līdzfinansējuma saņemšanu dalībai kopstendā, tas maksā LVAEI sodu 500,00 EUR (piecu simtu eiro) apmērā.

Pielikumā :

1.

2.

(Uzņēmuma vadītāja vārds, uzvārds) (paraksts)*Z.V.*

Saņemts institūtā ____________________________________________________________________

(datums, paraksts, paraksta atšifrējums)**

Piezīmes.

1. * Rekvizītus „datums”, „paraksts” un „Z.V.” neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

2. ** Neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana