Zināšanas saimniekošanai

Traktordiena 2015


16.05.2015, 10:00, ZS Eriņi laukā, Dāviņu pagastā, Bauskas novadā

"Traktordiena 2015" laikā VTUA stendā būs iespēja iegūt interesējošo informāciju par traktortehnikas reģistrāciju, atestāciju un citiem ar VTUA saistītiem jautājumiem. Piemēram, VTUA piedāvās traktoriem veikt jaudas mērījumus atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

VTUA aicina izmatot unikālo iespēju iegūt traktortehnikas „A" kategorijas vadītāja apliecību, ja Jūsu teorētiskās zināšanas un praktiskā traktora vadīšanas pieredze būs pietiekama. Arī bērni un jaunieši (līdz 16 gadu vecumam), varēs pārbaudīt savas prasmes traktortehnikas vadīšanā, zināšanas Ceļu satiksmes noteikumos, darba drošībā strādājot ar traktortehniku un iegūt traktortehnikas vadītāja apliecību.

Tāpat pasākumā varēs nomainīt traktortehnikas vadītāja apliecību (vecā parauga vai arī tās, kurām ir beidzies derīguma termiņš - 10 gadi, kopš izdošanas dienas), jāuzrāda personas apliecinošs dokuments un medicīniskā izziņa.

Saskaņā ar grozījumiem Ministru kabineta 2013.gada 3.septembra noteikumos Nr.753 "Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras maksas pakalpojumu cenrādis" vienas kategorijas traktortehnikas vadītāja tiesību un vadītāja apliecības iegūšanas izmaksas (iegūstot traktortehnikas vadītāja tiesības eksternātā) 44.1EUR, bet traktortehnikas vadītāja apliecības atjaunošanas izmaksās, ja tā ir pazaudēta vai sabojāta 27.40EUR. Traktortehnikas vadītāja apliecības atjaunošanas izmaksas, ja tai beidzies derīguma termiņš izmaksās 17.07EUR. Cenā nav iekļautas izmaksas par skaidras naudas iekasēšanas vai norēķinu ar maksājumu karti, kas ir 0.57 EUR.

"Traktordiena 2015" ir ģimenes svētki, kurās notiek traktoru sacensības, tehnikas demonstrācijas, pakalpojumu informācija un daudz kas cits! Arī šogad organizatori sola daudz un dažādu pārsteigumus. Pasākumu kā ierasts vadīs Pauls Timrots.

Pasākuma mērķis ir veicināt Latvijas lauksaimniecības un lauku attīstību, apvienojot izglītību, ražošanu un praktiskos demonstrējumus lauksaimniecībā, organizējot pieredzes apmaiņu starp lauksaimniecības nozares speciālistiem, tehnikas, tehnoloģiju, pakalpojumu un preču piedāvātājiem, uzņēmējiem, lauksaimniecības izglītības iestādēm, valsts un nevalstiskā sektora dalībniekiem un interesentiem.

VTUA atgādina, ka 2015.gada 16.maijā no plkst.19:00 tiks atklāta Muzeju nakts un aicina apmeklēt Latvijas Lauksaimniecības muzeju Talsos un K.Ulmaņa piemiņas muzeju „Pikšas" Dobeles novadā. „Muzeju nakts" šogad norisināsies Raiņa un Aspazijas 150.jubilejas zīmē.

Visos pasākumos ieeja bez maksas. Uz tikšanos!

Informāciju sagatavoja Jānis Mergups-Kutraitis, Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras sabiedrisko attiecību speciālists.



Atbildīgais
Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra

Izziņas

http://www.vtua.gov.lv/


http://www.traktordiena.lv


Jānis Mergups-Kutraitis,


Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras sabiedrisko attiecību speciālists


tālr.67027279, 26397648, e-pasts: janis.mergups@vtua.gov.lv , www.vtua.gov.lv


AgroPols

x

Paroles atgadināšana