Zināšanas saimniekošanai

Valsts augu aizsardzības dienests pirmo reizi piedalās Latvijas Stādu parādē

Dace Ūdre, Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD)
28.04.2016

Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD) pirmo reizi piedalās Latvijas Stādu parādē, kas notiks 30.aprīlī un 1.maijā Siguldas Svētku laukumā.

VAAD direktore Kristīne Kjago: "Rūpes par augu veselību ir mūsu ikdiena gan pārstāvot Latviju starptautiskā līmenī, gan uzraugot augkopjus, apsekojot laukus, tirdzniecības vietas un stādu audzētavas. Vienlīdz būtiska ir sabiedrības līdzdalība un svarīgs ir preventīvais darbs - informēšana, skaidrošana un personīgas tikšanās. Šogad, uzsākot sezonu, vairāk uzmanības pievēršam skaidrošanai un informēšanai, esam noorganizējuši 20 seminārus lauksaimniekiem par integrēto augu aizsardzību, ar semināriem piedalījām dārzniecības izstādē Ķīpsalā "Nature Expo", būsim Siguldā Stādu parādē un ikgadējā lauksaimnieku pasākumā "Traktordiena"".

Visā Stādu parādes norises laikā VAAD augu karantīnas speciālisti atsevišķā teltī konsultēs un stāstīs interesentiem par īpaši bīstamiem augu karantīnas organismiem un augu pasu nepieciešamību. Atbildēs uz jautājumiem - kā izvairīties no bīstamu organismu iekļūšanas mūsu dārzā un kā tos atpazīt. VAAD augu aizsardzības speciālisti konsultēs apmeklētājus par biežāk izplatītākajiem dārza kaitniekiem, atbildēs uz jautājumiem - kur atrast informāciju par dārza kaitēkļiem un slimībām un ar kādām metodēm tos visefektīvāk un videi draudzīgāk ierobežot.

Uz konsultācijām VAAD teltī aicināti gan Stādu parādes apmeklētāji, gan stādu audzētāji un tirgotāji. Būs pieejami dažādi informatīvie materiāli.

Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD)

x

Paroles atgadināšana