Zināšanas saimniekošanai

Arī "Ancers" cūku novietnē Salaspils novadā konstatēts Āfrikas cūku mēris

Ilze Meistere, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
08.02.2017

Otrdien, 7. februārī, Šodien Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) saņēmis laboratorisko izmeklējumu rezultātus, kas apstiprina Āfrikas cūku mēra vīrusu SIA "Ancers" cūku novietnē "Bunči" Salaspils novada Salaspils pagastā ar aptuveni 10 000 cūku lielu ganāmpulku.

Kā jau esam informējuši iepriekš, Āfrikas cūku mēra dēļ SIA "Ancers" Krimuldas novietnē pirms trim nedēļām nācās likvidēt 5023 cūkas, savukārt Salaspils novietnē notika pastiprinātas pārbaudes, lai pārliecinātos, ka mēris nav ievazāts arī tajā.

PVD Āfrikas cūku mēra skartajā novietnē veic slimības apkarošanas pasākumus.

Noteikta karantīna - aizsardzības zona trīs kilometru un uzraudzības zona desmit kilometru rādiusā ap Āfrikas cūku mēra skarto novietni. Šajā teritorijā tiks kontrolēts mājas un meža cūku veselības stāvoklis, kā arī transportlīdzekļu kustība. Īpaša uzmanība būs pievērsta dzīvnieku, kā arī gaļas izcelsmes produktu pārvadāšanai.

PVD aizsardzības un uzraudzības zonā esošajiem mājas cūku turētājiem atgādina, ka aizliegts pārvietot cūkas no saimniecības uz saimniecību, kā arī izvest cūkas un cūkgaļu ārpus aizsardzības zonas. Tāpat bez PVD inspektora atļaujas nedrīkst pārvietot arī citus mājdzīvniekus.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana