Konferences, semināri

Preses konference - seminārs "Piena produkti - spēkpilna dzīve!"


03.11.2015, 10:30, Rīgā, Nīcgales ielā 26, PIKC VSIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā" (RTRIT)

Pasākuma laikā mediju pārstāvjiem būs iespēja uzzināt aktuālāko informāciju piena nozarē - klātienē tiekoties ar piena ražotājiem - lauksaimniekiem, kā arī piena pārstrādes uzņēmumiem un piena produktu realizētājiem - tirgotāju pārstāvjiem.

Preses konferenci atklās biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova un Silva Ozoliņa - PIKC VSIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma" direktore. Par situāciju piena nozarē klātesošos iepazīstinās Latvijas Piensaimnieku Centrālās Savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, savukārt piensaimnieku viedokli sniegs Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes loceklis Guntis Gūtmanis.

Latvijas Šķirnes dzīvnieku audzētāju biedrības valdes priekšsēdētāja Maija Brunovska uzsvērs govju šķirņu izvēles nozīmi kvalitatīva un garšīga siera ražošanā. Citās valstīs šis ir svarīgs jautājums, bet Latvijā par to pagaidām tiek maz domāts.

Piena pārstrādes uzņēmuma A/S "Smiltenes piens" valdes priekšsēdētāja Ilze Bogdanova atklās kā piena nozares dalībniekiem ne visai labvēlīgajā situācijā augt un mainīties kopā ar tirgu. Par piena produktu nonākšanu līdz pircējam rūpējas tirgotāji, tāpēc konferencē piedalīsies arī Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas izpilddirektors Noris Krūzītis, kurš ziņos - "Ko izvēlas Latvijas pircējs?".

Konferences praktiskajā daļā klātesošajiem būs iespēja ielūkoties piena un piena produktu pagatavošanas mākslas noslēpumos. Restorāna "Neiburgs" šefpavārs Tomass Godiņš un pavārs Linards Davļetšins gatavos siera uzkodas. Savukārt restorāna "Kaļķu vārti" pavārs Haralds Sauša gatavos pusdienas un katrā ēdienā būs siers.

Tāpat būs iespēja nodegustēt jaunākos un netradicionālos piena produktus kā, piemēram, daudzu šķirņu sierus, kausēto sviestu, šokolādes sviestu, karsēto pienu u.c. Deserts pārsteigs visus ar piena saldējumu un siera tortēm, kas izskatās kā siers. Pavāriem pusdienas un uzkodas palīdzēs gatavot RTRIT izcilākie audzēkņi.

Lūdzam preses pārstāvjus pieteikt dalību līdz 30.oktobrim: sarmite.babane@losp.lv, 20023878, 67027320.

Pasākumā vietu skaits ierobežots.

Preses konferences darba kārtība pieejama LOSP mājas lapā šeit: http://www.losp.lv/node/3569

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana