Konferences, semināri

Zemnieku saeimas Kongress - Konference


11.03.2016, 10:30, Bulduru Dārzkopības vidusskolā

 Pasākuma pirmajā daļā Zemnieku saeima atskatīsies uz 2015. gadā paveikto, kā arī izvirzīs darbības prioritātes 2016.gadam. Savukārt otrajā daļā notiks konference, kurā par Eiropas Lauksaimniecības konkurētspēju globālo pārmaiņu kontekstā viedokļus izteiks un uz jautājumiem atbildēs augsta līmeņa Latvijas un ārvalstu lauksaimniecības eksperti.

Kongress ir ikgadējā lielākā Zemnieku saeimas biedru sanāksme, kurā tiekas lauksaimnieki no visas Latvijas, lai pārrunātu iepriekšējā gadā paveikto un iezīmētu tālākos darbības virzienus. ZSA kongresa dalībniekus uzrunās zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, kurš sniegs savu redzējumu par nozares nākotni, kā arī uzklausīs lauksaimnieku jautājumus un bažas. Kongresā piedalīsies arī Eiropas lauksaimnieku "jumta" organizācijas COPA Prezidents Martins Merilds.

Pasākuma turpinājumā norisināsies konference "Eiropas Lauksaimniecības konkurētspēja globālo pārmaiņu kontekstā - izaicinājumi un redzējums". Konferencē ar Latvijas un ārvalstu lauksaimniecības politikas veidotāju palīdzību ielūkosimies nākotnes izvirzītajos mērķos, savukārt otrajā daļā - "Ko lai dara lauksaimnieks?", sarunās ar ekspertiem un praktiķiem meklēsim veidus, kā lauksaimniekiem sasniegt politikas izvirzītos mērķus un vienlaikus saglabāt konkurētspēju. Pašreiz lauksaimnieku lielākie izaicinājumi tuvākajos 10 gados saistās ar klimata pārmaiņu mazināšanas un vides aizsardzības pasākumu ieviešanu, kā arī izmaiņām lauksaimniecības produktu tirgos pasaulē.

Konferencē kā lektori piedalīsies: COPA Prezidents Martins Merilds, ZM Valsts sekretāra vietniece Rigonda Pārsla Krieviņa, "Swedbank" galvenais ekonomists Latvijā Mārtiņš Kazāks, ZSA valdes priekšsēdētāja vietniece, COPA viceprezidente Maira Dzelzkalēja - Burmistre, u.c.



Atbildīgais
ZSA

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana