Konferences, semināri

Konference “Zināšanās balstīta bioekonomika lauksaimniecības un pārtikas nozarē”


01.12.2016, 10:30, LLU Senāta zālē (2. stāvā, 278. auditorijā) Jelgavas pilī, Lielajā ielā 2, Jelgavā

Interesenti ir aicināti ceturtdien, 1. decembrī, Jelgavā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) piedalīties konferencē “Zināšanās balstīta bioekonomika lauksaimniecības un pārtikas nozarē”. Zemkopības ministrija (ZM) sadarbībā ar LLU izstrādā valsts bioekonomikas stratēģiju. Stratēģijas mērķis ir veicināt bioekonomikas attīstību Latvijā, nodrošināt bioresursu ilgtspējīgu apsaimniekošanu un izmantošanu, lai ražotu pārtiku un barību, enerģiju, preces un pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību.

Konferences mērķis ir tikties ar lauksaimniecības un pārtikas nozares pārstāvjiem, lai iepazīstinātu nozaru ekspertus ar bioekonomikas konceptu un iesaistītu tos bioekonomikas stratēģijas izstrādē. Konferences laikā plānots noteikt bioekonomikas prioritārās jomas Latvijā un nodrošināt vienotu izpratni un pieeju bioekonomikas jautājumiem, lai stiprinātu bioekonomikas un lauksaimniecības un pārtikas ražošanas nozaru sinerģiju.

Konferences dalībnieki tiks iepazīstināti arī ar veiksmīgiem bioekonomikas piemēriem Ziemeļvalstīs. Savukārt paneļdiskusijā piedalīsies Latvijas augkopības, lopkopības, piena, graudu un zivju pārstrādes un enerģijas ražošanas eksperti.

Konference notiks no plkst. 10.30 līdz 15.00 LLU Senāta zālē (2. stāvā, 278. auditorijā) Jelgavas pilī, Lielajā ielā 2, Jelgavā.

KONFERENCES DARBA KĀRTĪBA

10.30-11.00 – Dalībnieku reģistrācija (Senāta zāle)

1. daļa: Vispārīgs ievads zināšanās balstītas bioekonomikas attīstībā lauksaimniecības un pārtikas ražošanas nozarēs un lauksaimniecības prognozēšana līdz 2030. gadam(latviešu valodā)
11.00-11.10 – Konferences atklāšana / ZM Meža departamenta direktorsArvīds Ozols
11.10-11.40 – Zināšanās balstīta bioekonomika un lauksaimniecības attīstības prognozes līdz 2030. gadam / LLU rektore prof. Dr.Irina Pilvere
11.40-12.10 – Tematiskās nozaru segmentu padomes “Bioekonomika – lauksaimniecība un pārtikas ražošana” priekšlikumi ministrijām par risinājumiem pievienotās vērtības palielināšanai nozarē / Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētājaInāra Šure 

2. daļa: Ziemeļvalstu bioekonomikas piemēri un Dānijas gadījuma analīze(angļu valodā)
12.10-12.40 – Bioekonomika dažādās Ziemeļvalstīs / Nordregio institūta vecākais zinātniskais līdzstrādnieksJukka Teros(Jukka Teräs)
12.40-13.10 – Bioekonomika krustcelēs – kas ietekmē Eiropas bioekonomikas izaugsmi klimata pārmaiņu un ilgtspējīgas attīstības kontekstā / Ziemeļu ministru padomes padomnieksMads Volfs(Mads Wolff)

13.10-13.40 – Pārtraukums, pusdienas (Sudraba zāle)

3. daļa: Paneļdiskusija(latviešu valodā)
13.40-15.00 Bioekonomikas labie piemēri Latvijas pārtikas ražošanas uzņēmumos un lauku saimniecībās



Informācija

Interesentiem savu dalību konferencē lūgums reģistrēt ŠEIT.




Atbildīgais
ZM sadarbībā ar LLU

Izziņas

Plašāka informācija par konferenci – Laura.Liepina@zm.gov.lv  vai zvanot +37167027576.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana