NVO paziņojumi

29. oktobrī Ķekavā notiks konference "Lauksaimnieku kooperācija Latvijā un citās pasaules valstīs"

Linda Bille, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
26.10.2009

Valsts Lauku tīkla pasākumu ietvaros SIA "Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs" sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociāciju (LLKA) 29. oktobrī rīko starptautisku konferenci "Lauksaimnieku kooperācija Latvijā un citās pasaules valstīs".

Konferencē piedalīsies lektori Per-Erik Lindström no Somijas, Adam Piechowski no Polijas un Prodromos Kalaitzis no Beļģijas, kuri stāstīs par kooperatīvo kustību pārējās Eiropas Savienības valstīs, Eiropas Savienības politiku attiecībā uz lauksaimnieku kooperatīvu attīstības veicināšanu. Pārstāvis no Somijas informēs par kooperācijas attīstību Somijā. Jāuzsver, ka Somijā ir augstākie rādītāji pasaulē, ja vērtē kooperatīvu biedru skaitu salīdzinājumā ar kopējo iedzīvotāju skaitu - 84% no Somijas iedzīvotājiem ir biedri vismaz vienā kooperatīvā. Šajā valstī kooperācija darbojas ne tikai lauksaimniecībā, bet arī citās tautsaimniecības nozarēs. Lai pastāstītu par Latvijas pozitīvo lauksaimnieku kooperācijas praksi, konferencē ar prezentāciju uzstāsies lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības (LPKS) "Durbes grauds" valdes priekšsēdētājs Sandris Bēča. LPKS "Durbes grauds" ir arī laureāta titula ieguvējs konkursā "Sējējs 2009". Papildus par kooperatīvu "Piena ceļš" un tam piederošo piena pārstrādes uzņēmumu A/S "Jaunpils pienotava" pastāstīs uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aivis Aizsilnieks.

Pasākuma vadītājs būs LLKA valdes priekšsēdētājs un LPKS "Vidzemes agroekonomiskā kooperatīvā sabiedrība" direktors Indulis Jansons. Pasākums notiks Ķekavas pagastā, viesu namā "Xcelsus". Konferencē kā dalībnieki piedalīsies LPKS pārstāvji.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana