NVO paziņojumi

Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība aicina likumdošanā ieviest mazās vīna darītavas definīciju un atvieglotus nosacījumus

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
26.10.2009

Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība aicina likumdošanā ieviest mazās vīna darītavas definīciju un atvieglotus nosacījumus

(Fragments) Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības valdes sēdē nolemts aicināt Saeimas Tautsaimniecības agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju, veicot grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, ieviest mazās vīna darītavas definīciju un atvieglotus nosacījumus šai ražotāju grupai.

Kā biznesa informācijas portālu "Nozare.lv" informēja Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības Vīndaru sekcijas vadītājs Andris Dišlers, biedrība atbalsta Saeimas Tautsaimniecības agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vēlmi izdarīt grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas ļautu, izmantojot vietējās izejvielas, Latvijā izveidoties un attīstīties vīna un raudzēto dzērienu ražošanas nozarei.

Biedrība pievienojas tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" pozīcijai atļaut neliela daudzuma vīna un raudzēto dzērienu ražošanu un tirdzniecību mājas apstākļos, tai pat laikā, līdzīgi kā alus ražošanā, ieviest Latvijas likumdošanā mazās vīna darītavas definīciju un atvieglotus nosacījumus šai ražotāju grupai.

Lai skaidri likumdošanā nodalītu vīna un raudzēto dzērienu mājražošanu no ražošanas mazajās vīna darītavās, Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība ierosina noteikt darbības nosacījumus katrai no šīm grupām.

Mājražotāji saražo līdz 1000 litru vīna vai raudzēto dzērienu gadā un saņem licenci akcīzes preču turētāja darbībai bez akcīzes nodrošinājuma iemaksas. Mājražotāji vīna ražošanai izmanto izejvielas no savā valdījumā esošajiem augļu dārziem un dravām vai arī savvaļas augiem. Mājražotājs maksā akcīzes nodokli par realizēto vīnu un raudzētajiem dzērieniem. Mājražotājs iegādājas vienreizēju alkoholisko dzērienu ražošanas licenci par 200 latiem. Ražošana notiek mājas apstākļos, ievērojot pārtikas produktu ražošanas higiēnas prasības mājražotājiem. Mājražotājam nav ierobežojumu mazumtirdzniecības zāles platībai, ja tajā tiek realizēti paša saražotie vīni un raudzētie dzērieni. Mājražotājs pats realizē savu saražoto produkciju tiešā mazumtirdzniecībā, akcentē organizācija.


Saistītie raksti:
Ļaujot realizēt mājražotāju alkoholiskos dzērienus, valsts budžets nodokļos zaudēs Ls 16 miljonus
http://www.agropols.lv/?menu=94&newsid=91927

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana