NVO paziņojumi

Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektoram jābūt ar pieredzi un nevainojamu reputāciju

Latvijas Veterinārārstu biedrība (LVB)
05.01.2010

Latvijas Veterinārārstu biedrība (LVB) uzskata, ka cilvēkam, kuru Zemkopības ministrs apstiprinās Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektora amatā, ir jābūt veterinārārstam ar nevainojamu reputāciju un pieredzi vadīt Pārtikas un Veterinārā dienestu. Latvijas ekonomiskā situācija prasa dinamisku rīcību sabiedrības interesēs, nevis ilgstošu “iepazīšanos ar jauno darba vietu”.

''Reformu apturēšana nav atrisinājusi pastāvošās problēmas, tās tāpat ir jārisina nekavējoties'', tā uzskata Latvijas Veterinārārstu biedrības priekšsēdētāja Māra Viduža. Vieni no PVD galvenajiem uzdevumiem ir sabiedrības veselības interesēm pakļautas kontroles un uzraudzības organizēšana un efektīva pretepizootisko pasākumu nodrošināšana. Laiks, kad PVD varēja doties plānveida kontrolēs pa reģistrētajiem uzņēmumiem un taupīt resursus nereģistrēto objektu kontrolei, nav sevi attaisnojis. Godprātīgie uzņēmēji vēlas redzēt PVD darba efektivitāti tieši to tirgus dalībnieku uzraudzībā, kuri nav līdz šim labprātīgi reģistrējušies. Savukārt zemnieki grib saprast, kāda būs valsts līdzatbildība un līdzmaksājumi infekcijas slimību izplatības ierobežošanā.

Ierobežotā rocība, ar kuru būs jāsadzīvo jaunajam PVD ģenerāldirektoram, būs izaicinājums mainīt veco darbības stilu. Veiksme sekos, ja viņš ražotājos saskatīs svarīgu valsts finansiālo atbalstu, nevis kārtējo kontroles objektu. Tik atbildīgu reformu veikšanu var uzticēt tikai tādām personām, kuras nestāda savas intereses augstāk par valsts un tās iedzīvotāju interesēm.

Latvijas Veterinārārstu biedrība (LVB)

x

Paroles atgadināšana