NVO paziņojumi

LOSP: Mēs parādīsim Eiropas Komisijai, ka Latvijas lauksaimniekiem ir būtisks avansa maksājums

Ginta Jakobsone, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
15.07.2010

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) 15. jūlijā ar Zemkopības ministrijas pārstāvjiem, lai kopīgi pārrunātu un sagatavotu argumentāciju Eiropas Komisijai par tiešo maksājumu avansu Latvijai.

12. jūlijā Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē vairākas dalībvalstis (tai skaitā arī Latvija) uzsvēra, ka ir nepieciešams tiešo maksājumu avanss, lai lauksaimniekiem nodrošinātu ātrāku atbalsta izmaksu. Tomēr Eiropas Komisija norādīja, ka tiek gaidīti dalībvalstu individuāli pieprasījumi ar pamatojumu, ka šogad patiešām ir "ārkārtēja" situācija un ir nepieciešams avansa maksājums.

LOSP uzsver, ka ātrāka tiešo maksājumu izmaksa ir būtiska Latvijas lauksaimniekiem, jo joprojām lauksaimnieki izjūt ekonomikas lejupslīdes sekas, īpaši tādēļ, ka kredītresursu pieejamība ir stipri samazinājusies un lauksaimniekiem trūkst apgrozāmie līdzekļi, lai varētu sagatavoties un nodrošināt ziemāju sējas darbus. LOSP turpinās darbu, lai panāktu avansa izmaksu Latvijas lauksaimniekiem.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana