Pašvaldībās

Zemkopības ministrs: Lauku attīstības speciālisti būs visos Latvijas novados

Dagnija Muceniece, AgroPols
24.07.2009

Šodien tā nolēma zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, tiekoties ar Latvijas Pašvaldību savienības padomnieci lauku attīstības jautājumos Sniedzi Sproģi un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra direktoru Mārtiņu Cimermani.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā valsts budžeta samazinājumu, kā arī vietējo pašvaldību teritoriāli administratīvo reformu un strukturālās reformas valsts pārvaldē, ar šī gada 1.jūliju vairs netiek finansēti līdz šim lauku pašvaldībās strādājošie lauku attīstības speciālisti.

Zemkopības ministrija sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru un Latvijas Pašvaldību savienību ir radusi risinājumu tam, kā pielāgot šo veiksmīgi darbojošos sistēmu jaunajiem apstākļiem un nodrošināt šāda pakalpojuma pieejamību laukos. Pēc šodienas tikšanās tika nolemts, ka arī turpmāk katrā novadā, ja to atbalstīs arī pašas pašvaldības, strādās lauku attīstības konsultants, iespējams, ka dažos novados - pat divi. Šādu speciālistu finansēšanai tiks piesaistīts Eiropas Savienības finansējums.

Šie speciālisti strukturāli tiks iekļauti Valsts lauku tīkla sastāvā. Savukārt tas nodrošinās to, ka gan zemniekiem, gan Latvijas lauku reģionu iedzīvotājiem būs pieejama plašāka informācija ne tikai par atbalsta saņemšanas iespējām, bet arī, piemēram, informācija par dažādiem semināriem, kas tiek organizēti ar mērķi izglītot interesentus par dažādām ar lauku attīstību saistītām tēmām, kā arī cita veida informāciju.

Papildu informācija:

Tālrunis: 67027070

AgroPols

x

Paroles atgadināšana