Pašvaldībās

Starptautiska projekta ieviešana Zemgalē

Juris Kālis, AgroPols
01.09.2009

Projekta ieviešanas laikā, kas ilgs 18 mēnešus, Zemgales pierobežā izveidos piecus Biznesa dārzus ar pavisam 19 darba vietām, kas iekļausies uzņēmējdarbības atbalsta inkubatoru tīklā, kā arī veiks 100 uzņēmēju, sevišķi jauno uzņēmēju apmācību biznesa plānošanā un vadībā.


Zemgales plānošanas reģionā sākta Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta prioritātes „Reģionālā politika un ekonomisko aktivitāšu attīstība” otrajā atklātajā konkursā atbalstītā projekta „Uzņēmējdarbības aktivitātes veicināšana Zemgales reģiona pierobežas teritorijās” ieviešana.

Projekts izstrādāts ar mērķi mazināt šķēršļus Zemgales plānošanas reģiona līdzsvarotas ekonomiskās attīstības nodrošināšanai, sevišķi Latvijas - Lietuvas pierobežas teritorijās.

Projekta vadošais partneris ir Zemgales Plānošanas reģiona administrācija, bet partneri – Norvēģijas Industriālās attīstības korporācija SIVA, kas dibināta 1968. gadā un pieder Norvēģijas Tirdzniecības un rūpniecības ministrijai, kā arī Aknīstes, Auces, Bauskas, Jelgavas un Neretas novada dome. Visas no Latvijas puses projektā iesaistītās pašvaldības ir Zemgales plānošanas reģiona vietējās nozīmes attīstības centri.

Lai minētajās teritorijās rosinātu iedzīvotāju vēlmi dibināt jaunus komercuzņēmumus, radīt unikālus produktus, palielinot konkurētspēju un eksporta potenciālu, projekta ieviešanas laikā iecerēts veikt aktivitātes, kas vērstas uz infrastruktūras uzlabošanu un konsultatīvu pakalpojumu sniegšanu, kā arī uz zināšanu papildināšanu, sevišķi uzņēmējdarbības plānošanas un vadības jomā, izmantojot arī Norvēģijas partneru pieredzi.

Projekta ieviešanas laikā, kas ilgs 18 mēnešus, Zemgales pierobežā izveidos piecus Biznesa dārzus ar pavisam 19 darba vietām, kas iekļausies uzņēmējdarbības atbalsta inkubatoru tīklā, kā arī veiks 100 uzņēmēju, sevišķi jauno uzņēmēju apmācību biznesa plānošanā un vadībā. Tāpat īstenos virkni aktivitāšu ekonomiskās izglītības jomā, no skolēnu un studentu vidus iesaistot aptuveni 100 vietējo jauniešu. Bez tam, lai paaugstinātu konkurētspēju un eksporta potenciālu, jaunajiem uzņēmējiem pierobežas teritorijās tiks rasta iespēja apgūt veiksmīgāko komersantu pieredzi un saņemt bezmaksas konsultācijas par aktuāliem biznesa attīstības jautājumiem.

Projekta kopējās izmaksas ir 673 019 eiro. No šīs summas 572 064 eiro ir EEZ un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta ieguldījums, bet 100 955 eiro – partneru līdzfinansējums.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana