Pašvaldībās

No 1. oktobra 64 pašvaldībās ar negatīvu teritorijas attīstības indeksu būs valsts algoti lauku attīstības speciālisti

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
08.09.2009

No šī gada 1. oktobra 64 pašvaldībās ar negatīvu teritorijas attīstības indeksu Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) algos lauku attīstības speciālistus, aģentūru LETA informēja LLKC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis.

LLKC ir piešķirts finansējums no valsts lauku tīkla finansējuma lauku attīstības speciālistu algošanai.

"Paredzamā darba alga šiem speciālistiem būs 220 lati mēnesī. Mēs esam aizsūtījuši pašvaldībām vēstuli ar aicinājumu izvērtēt iepriekšējos pašvaldības teritorijā strādājušos lauku attīstības speciālistus un izvēlēties profesionālākos, ar kuriem LLKC slēgs darba līgumu," stāstīja Cimermanis.

Jau pašlaik daudzas pašvaldības no sava budžeta algo lauku attīstības speciālistus, taču no nākamā gada 1. janvāra LLKC piedāvās algot lauku attīstības speciālistus pilnīgi visām pašvaldībām, ja tās šiem speciālistiem spēs kompensēt transporta un sakaru pakalpojumu izdevumus un nodrošinās ar nelielu darba telpu. Darba algu speciālistiem maksās LLKC.

Jau ziņots, ka pēc grozījumu veikšanas likumā "Par valsts budžetu 2009. gadā" lauku attīstības speciālistiem no 1.jūlija vairs netiek nodrošināts atalgojums no valsts dotācijām.

Lauku attīstības speciālisti darbojās Latvijas lauku konsultatīvās un informācijas apmaiņas sistēmas ietvaros visās Latvijas pašvaldībās, un viņu galvenie pienākumi bija konsultāciju sniegšana lauksaimniekiem par Eiropas Savienības un valsts atbalsta lauksaimniecībai un lauku attīstībai izmantošanas iespējām.

Pastāvot vecajam administratīvajam dalījumam, gandrīz katrā pagastā bija viens lauksaimniecības konsultants, kopumā aptuveni 490 cilvēki visā valstī.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana